מורה צרודה תכופות!

דיון מתוך פורום  צרידות

26/10/2011 | 23:37 | מאת: לורה

שלום! אני בת 28 ויש לי בעיות צרידות תכופות, מאז שאני זוכרת את עצמי היתה לי צרידות לעיתים וכשהייתי קטנה "טופלתי" בפיתוח קול. יש לציין כי אני מורה. עברתי בדיקה אצל רופא א.א.ג. לפני מס' חודשים שע"י הסתכלות בלבד קבע כי אין לי יבלות על מיתרי הקול. מדי פעם המצב מגיע לכך שבאמצע שיעור הקול כאילו נתקע לי ואינני מסוגלת להמשיך ולדבר, כאילו אין הפרשת רוק אך גם משהו מפריע בגרון וקוטע את רצף הדיבור, תחושה זו "משתחררת" רק אחרי שתייה (בעיקר משהו מתוק) ואחרי מנוחה קטנה מהדיבור. האם זה משהו שצריך לדאוג ממנו? זה די מפריע לי ולעבודתי והייתי שמחה לדעת מה ניתן לעשות בנדון (שכחתי לציין שיש לי סינוסיטיס כרוני אך זה אובחן רק לפני כשלוש שנים). תודה

29/10/2011 | 12:26 | מאת:

כמורה המשתמשת הרבה בקול קרוב לוודאי שהבעיה היא יבלות. ממליץ לבצע בדיקת סטרובוסקופיה של מיתרי הקול כדי להגיע לאבחנה הנכונה. שתיה מרובה של מים במשך היום, צמצום שעות הדיבור הרצופות, שימוש במיקרופון מדונה וכן ריפוי בדיבור יכולים לעזור.