שיתוק עצב מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  צרידות

15/10/2011 | 15:03 | מאת: שרה

אחי עבר השתלת סטנס בעורק הריאה עקב גידול שלחץ על העורק. מיד לאחר הכנסת הסטנס עוד באותו ערב נעלם לו הקול. יוהרופא טוען שהעצבננפגע. השאלה שלי היא האם הקול יחזורלו והאם יש טיפול לבעייה שלו

15/10/2011 | 21:20 | מאת:

העצב נפגע או מהגידול עצמו שלוחץ עליו (הכי סביר) או מהכנסת הסטנט, מה שפחות הגיוני. אינני יודע את כל הפרטים של המחלה, אך ברוב המקרים מסוג זה, הנזק הוא למרבה הצער בלתי הפיך (אלא אם טיפול מוצלח בגידול יביא לנסיגתו ולהפחתת הלחץ על העצב). אם יש הפרעה משמעותית לתיפקוד המתבטאת באיבוד קול, קשיי בליעה והפרעה ביכולת השיעול - יש לשקול הזרקת חומר מילוי למיתר המשותק לצורך החזרת התיפקוד שאבד ושיפור איכות החיים.

16/10/2011 | 07:00 | מאת: שרה

אחי קיבל הקרנות כדי להקטין את הגידול והוא אכן הוקטן ל1 סנטימטר . והוא כבר לא לוחץ על העורק. אי אפשר לנתח כי הוא יושב בשער הריאה על כלי דם. הרופאים לא יודעים להגיד אם זה נזק בלי הפיך או הפיך . מכיוול שהיו מקרים דומים בעבר שהקול חזר. השאלה היא אם יש טיפול כלשהוא כדי להחזיר את העצב לתפקוד?