צריבה בגרון וצרידות ממושכים

דיון מתוך פורום  צרידות

13/10/2017 | 18:11 | מאת: אברי

סובל כבר 5 שבועות מכאב/צריבה בגרון רצוף שאינו פוסק ואינו משתנה או מושפע מכל כדור מציצה או משקה ומזון ומנטרול תרופתי של עודף חומצה. הכאב בתחושת צריבה/בעירה בגרון כאילו הניחו לי פלפל חריף בגרון - לא כאב בליעה. בנוסף יש לי מאז צרידות שלא עוברת. יומיים לפני שההפרעה החלה היה לי מאמץ קולי חריג בערב שירה. יומיים לאחר מכן התפתחו סימנים של הצטננות (שיעול, נזלת, ליחה, חום נמוך, צרידות, כאב ראש). רופא כללי קבע שזו דלקת גרון וירלית קלה. נבדקתי אצל רופא א. א. ג. (כולל בדיקת הלוע כולל מיתרים עם סיב אופטי וכן בדיקת מעבדה למשטח לשון) הבדיקות תקינות ללא ממצא. התרשמתי שהרופאים בינתיים לא מצליחים לאבחן ולעזור. אציין שלפני 15 שנים הייתה לי הפרעה אחרת בגרון (הרגשה שמדבקה נצמדה לגרון) חודשיים ללא ממצא, וכדורי מציצה נגד פיטריה (פונגילין) העלימו מיד את ההפרעה. האם והמאמץ הקולי קשור להפרעות אלו? האם יש קשר להצטננות שהייתה? האם להיעזר ברופא מומחה לצרידות? האם כדאי לבקש כדורי מציצה נגד פיטריה? בקיצור מה עושים! בתודה אברי בן 73, בריא בד"כ לא מעשן ולא שותה.

15/10/2017 | 11:19 | מאת:

קשה לומר בודאות. ממליץ על בדיקה יסודית חוזרת לפני החלטה על המלצה טיפולית. כדאי להגיע למרפאת גרון/מיתרי קול המצוידת בסטרובוסקופ קשיח.