צרידות ארוכה ומתמשכת

דיון מתוך פורום  צרידות

05/04/2017 | 11:06 | מאת: דלית

שלום רב! אני צרודה כבר 4 חודשים. עברתי בדיקת סיב אופטי - ללא ממצאים במיתרי הקול. בבדיקה ראה הרופא כתם אדום בגרון ואבחן כריפלוקס. קבלתי נקסיום לטיפול בריפלוקס + משאף סטרואידי לטיפול ב"כוויה" בגרון. אני לוקחת את הכדור והמשאף כבר 3 שבועות ללא שיפור. הצרידות מעייפת, ובהרגשה שלי לא בטוחה שהכיוון נכון. בנוסף עברתי צילום רנטגן חזה - אשר יצא תקין. + בדיקות דם לבלוטת התריס תקינות. אשמח לכל תובנה!! מיואשת!

02/05/2017 | 11:16 | מאת:

בדיקה בסיב אופטי רגיל לא תמיד נותנת את האבחון המדויק. רפלוקס לצערי זו לא פעם אבחנה שגויה. יש לבצע בדיקת מיתרי קול במרפאת מיתרי קול. הבדיקה נקראת וידאו-סטרובוסקופיה באנדוסקופ קשיח דרך הפה. בדיקה מדויקת ואמינה המאפשרת אבחון נכון יותר .