סבוראה או פסוריאזיס בהריון

דיון מתוך פורום  סבוריאה - דלקת עור חלבית

24/12/2012 | 11:36 | מאת: שיר

שלום רב אני בהריון שלישי, תקין, ללא מחלות רקע. מתחילת ההריון הזה סובלת ממוקד בקרקפת של גירודים וקילופים, העור אדום ומעט רגיש. רופאת עוד אמרה שזה או סבוראה או פסוריאזיס ושזה לא משנה כי הטיפול זהה. היא נתנה לי משחה ושלחה אותי הביתה. איני זוכרת את שם המשחה אך היא אמרה שמותר בהריון. ואכן אחרי 2-3 מריחות יש שיפור. איני מרבה להשתמש כדי לא לחשוף את העובר ולכן הנגע חוזר. האם זה נכון שזה לא משנה מה יש לי- סבוראה או פסוריאזיס? כיצד מבדילים בין השניים? למה לשים לב? לציין שלאחי יש פסוריאזיס קל ולבתי צליאק (אוטואימוני). בברכה שיר

האבחנה יכולה להתבצע באופן קליני ואם הדבר חשוב ניתן לבצע ביופסיה עורית. במקרים הקלים קיימת הקבלה טיפולית. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית