שאלה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

15/05/2002 | 13:07 | מאת: אסתר

שלום לך רציתי בבקשה לדעת אם אני בתור אמא יכולה לשאול את החברה של הבן שלי שהוא בן 25 מה בדיוק המוצא שלה ,מפני שלי ניראה שהיא משהו אפריקאי או משהו דומה לזה אני לא גיזענית חלילה אבל רציתי לדעת בדיוק מה המוצא שלה כששאלנו אותה היא אמרה שאביה מקנדה ואימה מניו יורק ,ולא הוסיפה הבן שלי חי איתנו יש לו חדר משלו אבל הוא לא מספר הרבה או מסביר, הוא אמר שהיא יהודיה וזהו אני לא אוהבת להכנס לוריד שלו ואני אוהבת את החברה שלו היא מאוד מאוד נחמדה והיא ישנה אצלינו,השאלה איך לשאול את השאלה המתבקשת בלי לפגוע בה (אם זה פוגע בכלל) בני אומר שזה לא רציני אבל אין לדעת לדעתי זה רציני ,אודה לך על התשובה

שלום רב, רגישותך ראוייה להערכה. יחד עם זאת, נראה שיש מסר כפול, שסותר זה את זה בדברייך: הבחורה גם נחמדה, ויחד עם זאת, יתכן שהיא אפריקאית. האם זה אומר שהיא ראוייה, אבל בתנאי שלא תהייה אפריקאית? עניין אחר: נניח שבנך לא היה גר איתכם. האם גם אז היית רוצה לשאול אותה? עניין אחר: מדוע בנך מסתפק בתשובה עמומה ואת לא? אני מניח שענייני מידת ההשפעה שלך על הבן (או: מידת העצמאות שלו) - הם נושא שכדאי לך לברר עם עצמך, ואז להחליט האם לשאול, או להמתין לבן שיפתור לך את התעלומה בזמן שזה יראה לו הולם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

20/05/2002 | 12:26 | מאת: אסתר

שלום לך הבנתי את תשובתך ,אבל אני מתעקשת לשאול בכל זאת ללא קשר ליחסי עם בני איך שואלים מה המוצא בלי לפגוע ,דוקא שהיא ניראית אפריקאית לדעתי זה פוגע לכן אני שאלתי את השאלה כדי שתייעץ לי או תככוון אותי כיצד לשאול אני שוב חוזרת ואומרת אין לזה קשר שהיא נחמדה השאלה מתבקשת לכל בר דעת ויפה נפש,אין לזה קשר לגזענות תודה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה