בעיות קשר בין חברים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

12/10/2016 | 22:35 | מאת: דן

קשר של זוג חברים מזה שנים הגיע למבוי סתום. הסיבה נעוצה בכך שמזה זמן די ארוך האחד מתייחס לשני בהתנשאות ובלגלוג כדברי דר' אברהם עושה אותו לאפס כדי להרגיש עשר, עד שלשני נמאס ותפש מרחק. זה קרה כבר בעבר uהיה ויכוח ביניהם על אותו רקע והמצב השתפר לפרק זמן , אך ההתנהגות חזרה שוב. האם יש טעם להחזיק בקשר כזה ?

קשרים חברתיים משרתים את הצרכים הפסיכו-חברתיים של המשתתפים. הצרכים הללו משתנים באופיים ובמידת האינטנסיביות שלהם לאורך השנים. סביר לכן שכאשר למישהו אין מידת צורך חזקה במערכת קשרים מסויימת (נניח כי יש מערכת אחרת שכעת מספיקה), יופיעו חריקות בקשר, או התרחקות. טוב לכן להתעלם ממי שזה מצבו/ה. הזמן יעשה את שלו, וכאשר הקשר החברתי שהיה בעבר מועיל, יתחיל להיות שוב מועיל, סביר שתופעת ההתנשאות לא תחזור על עצמה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה