חברה חונקת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

27/08/2016 | 03:51 | מאת: דנה

אני מורה כבר 12 שנה... מאוד מצליחה ..בהיותי מורה עם כזה ותק באותו בית ספר נוצרו קשרי חברות עם כמה מורות שאני מגדירה אותן החברות הכי טובות שלי.. עד שלפני ארבע שנים התחילה לעבוד איתי מורה לאותו מקצוע ..שעשתה הרבה להיות אחת מהמקורבות ממני ..והתחילה לשחק אותה חברה טובה.. לבקר אותי בבית ...לקנות לי מתנות לימי הולדת ....ושולחת לי הודעות what's up כל הזמן ללא הפסקה... לאט לאט מצאתי את עצמי נגררת... נהיתי זמינה כל הזמן בטלפון... וזה התחיל להפריע לי במיוחד כשהיא מעירה לי במידה שלא עניתי להודעות שלה... בבית הספר היא צמודה לי כווווול הזמן ...למשל אם אני לא בחדר מורים היו מתחילה לשלוח לי ואטבאפים איפה את? כבר נמאס אני לא כל כך צעירה אני כמעט בת 35... ולא חסר לי חברות.... רוצה להתרחק בלי לפגוע במיוחד בגלל שאנו נפגשות כל יום במסגרת העבודה . אני לא יודעת מה לעשות

שתי גישות מטפלות היטב בתופעות 'תשומי': 1. הכחדה התנהגותית: תתחילי לצמצם בתגובות, כך שיהיו פחות ופחות פעמים, ויותר ויותר מרחק של זמן בין הטקסטים שלה למענה שלך. סנני הודעות טלפונויות, ואל תעני לכל הודעה בתא הקולי. 2. שינוי קוגניטיבי: תמצאי את הזמן הנכון והצורה ההולמת לתת משוב חיובי בונה, שתסביר כי היא כבר 'ילדה גדולה' וצריכה להסתדר לבד, ולא היות צמודה ותלוייה בחברותא המשותפת. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה