בן זוג במשבר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

29/07/2016 | 01:15 | מאת: עצובה

בן הזוג שלי חווה את משבר גיל ה 40 ... אנחנו בפרק ב לא נשואים וביחד כבר שנה . יום בהיר החליט שצריך הפסקה וטוען נחרצות שהסיבה אינה קשורה אלי . יאמר שהיתה לנו זוגיות מרוממת מזינה ונכונה ... אנחנו בהפסקה כיצד עלי להתנהל כך שלא אאבד את הקשר היפה שלנו

הנה משהו כללי, שישרת רבים וטובים, ולא רק אותך במצבך הנוכחי: ייחוס מצב הזוגיות למשהו קריזיונרי שכביכול תלוי בגורמים 'שאינם בשליטה' הוא, לעניות דעתי שבד"כ אינה ענייה כל כך - טעות חשיבתית. כדאי לזכור שהוד מעלתו זיגי (ד"ר זיגמוינד פרויד) הנחה אותנו, כבר לפני כמאה שנים, לחפש את 'ההגיון בשיגעון'. שזה אומר: אין התנהגות 'סתמית', אלא מוכוונת מניע. וכעת הנה מענה לשאלתך, כיצד להתנהל: המלצה ראשונה, אולי כדי להציל את הזוגיות הזו, שאת מכנה: "מרוממת מזינה ונכונה", ואולי כדי ליצור זוגיות חדשה שתהיה איתנה לאורך שנים ודורות: לחפש את השורש לנתק. לבד, עם חבר/ה, ביחד איתו (בן הזוג המתנתק), או אם אפשר - עם איש/ת מקצוע. המלצה שניה, לפעול בשתי חזיתות: לבדוק את העבר, תוך כדי התחלת עתיד חדש. זה אומר: למצוא הזדמנויות לראות אנשים אחרים; לפתח קשרים ויחסים חדשים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה