מה לעשות עם הקליקות במקום העבודה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

11/01/2016 | 15:05 | מאת: נ.ל

שלום רב, אני עובדת במקום עבודה קטן (5 עובדים מקצועיים, מזכירה ו2 בוסים) כבר 2.5 שנים. התחלנו כשהיינו 3 עובדים מקצועיים ללא מזכירה, ולכן התחברתי עם זו שהייתה איתי בחדר. היא בחורה מאוד מצחיקה אבל מאוד אגוצנטרית (כל הזמן מדברים עליה, ועל עולמה ודעתה, וכשאני רוצה להגיד משהו עלי היא עסוקה במשהו אחר ברוב הפעמים) ופעמים יכולה להגיב באגרסיביות כשמעצבנים אותה. אני מסתדרת איתה, כי היא בחורה טובה בסופו של יום, מצחיקה מאוד וגם כיוון שאני מטה לה אוזן קשבת וכמעט לא חולקת איתה דברים ולכן כשהכל נסוב סביבה, הכל בסדר. בשנה האחרונה הגיעו עוד 3 עובדים, שלא היו מוכנים לשאת התנהגות אגוצנטרית שכזו, המעוררת אנטגוניזם ומריבות רבות. וכעת נוצרו כביכול 2 מחנות במשרד, דבר הבולט במיוחד בארוחת הצהריים. אני והיא אוכלות צהריים במשרד ביחד (בדכ מוקדם יותר, דבר המתאים לי מאוד כי אני אוכלת ארוחת בוקר מאוד מוקדם), וה"מחנה" של 3 האחרות האוכלות צהריים בנפרד. יש לציין כי אני בקשר עם כל אחת מהן והן מחבבות אותי ואפילו רואות בעובדה שזו שאני איתה בחדר "תופסת" בי באחיזה שאינה מתנתקת כי אין לה מישהו אחר, מעין חולשה וכניעות שלי. עד היום לא התייחסתי לכך, כי באמת היא לוותה אותי מתחילת הדרך, והביאה אותי למשרד ועברתי איתה המון, אבל אני גם רואה את הנזק העתידי שיכול להיות "במיצוב" של להיות מקושרת אליה. כאמור, כל השאר מדברות איתי ומחבבות אותי מאוד ואני אותן. לא רבתי עם אף אחת והן חשות שאני "מתבזבזת" כשאני איתה. מה עושים?

דרך אחת, היא למצוא מיקום שבו ארוחת הצהרים ל 5 אנשים או יותר, תוכל להתנהל, כך שהצוות כולו ימצא את עצמו בזירה חברתית אחת. דרך אחרת היא לבטל את ארוחת הצהרים ולהסיט את ההתנהלות החברתית מהמועד הזה לשתי הפסקות קצרות בשעות שבין 10:30-11:30 ו 13:30-14:30 למשל; מועד שבו כל אחד ימצא רבע שעה להתרעננות, ולמפגשים לא פורמליים, כך שהמפגשים החברתיים יהיו עם 'צוות מתחלף' לעומת 'הרכב קבוע'. סידור כזה נמצא במקומות רבים מאד תורם בו זמנית ליעלןת הארגונית, כי התקשורת האירגונית משתפרת, וגם לתזונה נכונה יותר, כי המינון הקלורי אינו נדחס במנה אחת. אפשרות אחרת היא לפתח קשרים שמחוץ למקום העבודה: נניח ללכת לחוג כלשהו או פעילות בילוי כלשהי עם מישהו מהחבורה ה'אחרת'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה