ניתוח רע,פעימות מוקדמות, חרדות ומתח

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

18/11/2015 | 00:24 | מאת: גדי

עברתי ניתוח הרניה דו צדדי, לפני מספר חודשים,והסתבך לי כל העסק מסיבה שלא ברורה לי עדיין, באם זה מפשלה או מתופעה אפשרית שלא ידעתי עליה, אני סובל מאוד מתופעות איומות בבטן, תחושת צריבה או גירוי מטרף בצד בו היה הבקע, ותחושת אי נוחות כללית בבטן עצמה,, כאילו שאכלתי גבס תחושת כבדות בפנים, כאילו קיבלתי בוקס לתוך הבטן, התופעות גורמות לי סבל רב, כמעט ולא יכול לתפקד מזה,חושב על מה שעובר עליי, ומאוד מיתענה מהכל, סובל גם מפעימות מוקדמות, שלאחרונה חזרו אחרי זמן רב שלא הרגשתי את זה, יש לי פגיעה במיתרי הקול אולי מעבודה שכללה דיבור רב, הרופאים לא נתנו לי תשובה ברורה ממה הצרידות הקשה, קיימת, אני יושב בבית ומאוד סובל, גופנית ונפשית, חרדות יש לי גם שרק היתגברו מכל מה שאני עובר מאז הניתוח, הרופא רשם לי רסיטל, שאותו אני פוחד לקחת, אחרי שהבנתי שהוא עשוי לגרום שינויים בקצב הלב, ואני עם הפעימות המוקדמות, ופירפור הפרוזדורים שהיה לי לפני כשנה, ממש לא צריך בעיות נוספות, אני לא עובד, כי מה שיכולתי לעשות, עבודת הסקרים, לא יכולה להתבצע כעת,יש לי נכות כללית, מב,ל, ואני מוגבל פיזית למשל, לא יכול להרים דברים כבדים, כי יש לי בעיית ברכיים , ניוון הסחוס,בעיות... הסבל מתוצאות ניתוח הבקע, איום ונורא, מצב מורכב ,זה ברור לי, מה עושים במצב כזה?

מה שאתה עושה בפניה שלך אלי זה בדיוק מה שטוב שתעשה: תסרוק את מצבך, ותתחיל לחפש מידע. ככל שתדע יותר, רמת החרדה תרד. קח בחשבון שמידע כמו: זמן החלמה - נותן הרבה תקווה; מידע שיבהיר שחרדה גורמת לחלק מהסמפטומים שלך - גם הוא חשוב, כי כעת לפחות חלק מהבעיה יכולה להיות נשלטת על ידך. קרא על שיטות להפחתת חרדה, או הסתייע באיש/ת מקצוע. עוד כדאי שתעשה, זו סריקה של התעסוקות שכן תוכל לבצע, 'עד שתשתפר', דהיינו תחזור לתעסוקת הסקרים. יש כאלו שמצבם גרוע משלך, והם כן מצאו תעסוקה, או עיסוק ענייני (רובינו מקבלים, לצורך מסע תרומות, גלויות של אומנים חסרי גפיים שמציירים כשהמכחול בפה; יש להניח שמצבם בעייתי משלך). אחרון חביב זה הפעלת היכולות הקוגניטיביות, שמהוות 'עיסוק' שמדחיק את הכאב הפיזי: האזנה למוסיקה, משחק שח עם מישהו או עם עצמך, תחביב כלשהו, וכו'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

15/09/2016 | 16:02 | מאת: מ

[email protected]

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה