רגע לפני גירושין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/03/2015 | 22:30 | מאת: שרון

שלום . אישתי ואני הגענו כנראה לקצה הדרך וחבל. האמת היא , שמלכתחילה היא הסתירה ממני דברים ועובדות שאם הייתי יודע אותן לא הייתי מתחתן איתה . מהיום הראשון היא רצתה כבר להתחתן ואני הסתנוורתי ( סוף סוף מצאתי אישה רצינית - כך לטעמי ) ומייד הסכמתי ונישאנו אחרי פחות מחודש מאז ההיכרות הראשונה ( הדייט הראשון ) . הרגשתי שמשהו לא תקין אבל " זרמתי " ואמרתי לעצמי " אולי היא זו שתמיד רציתי ". בזמן האחרון כבר אין בינינו שום קשר ( מלבד מריבות בלתי פוסקות שכבר הגיעו למצבים אקוטיים שאין זה המקום לפרטם, אך התרחשו אירועים קשים מאוד ) . המילה " גירושין " מוזכרת על בסיס יום יומי , ורק כשאני " מאיים " שהיא תעזוב את הבית , היא מתרככת ונסוגה בה . זה מצב לא בריא , מתסכל ואף חולני . בנוסף, היא שותה אלכוהול בכמות רבה וכשניסיתי להסביר לה שזה גובל באלכוהוליזם היא מסרבת להכיר כי היא כזו. גם פסיכיאטר שניסה לטפל בה לא הסכים לרשום לה מרשם לתרופה זו או אחרת וטען , כ אינו יכול לעשות זאת מאחר והגדירה כאלכוהוליסטית . הוא הפנה אותנו לתחנה לטיפול באלכוהוליסטים , אך מאחר והיא לא מכירה בעובדה שהיא כזו , הרי היא מסרבת ואצלי זה " נגמר " ואין לי כוחות יותר להתמודדות. אם יש לך רעיון כלשהו אשמח לשמוע טרם אפעל ואתחיל בהליך גירושין ( שאגב , הוא יהיה קצר מאוד ) . תודה מראש .

המפתח לשינוי אינו בהכרח השתיין/ית אלא הסיבה לשתיה. אינני קוסם; רק איש מקצוע. כל סיבוך מצריך איבחון, ואח"כ תהליך של התקדמות לקראת פיתרון. אין נוסחאות ואין מתכוני בזק. ענייני נישואין, דהיינו 'יחסים' אינם ברוב המקרים מסתייעים באמצעות הפסיכיאטריה אלא הפסיכולוגיה; אין באף בית מרקחת 'גלולת אושר' ואין 'טיפול חשמלי' שמעביר את הבנאדם מקטסרופה לאופוריה. סביר להיח שאתה, מסיבה זו או אחרת, אינו מאפשר לאישתך להפתח ולכן הצעתי שתעביר לה שהיוועצות שלה עם פסיכולוג /ית היא הדבר הכי טוב שהיא יכולה לעשות עבור עצמה ועבור שניכם. אם המדיום האינטרנטי עדיף לה על מפגש 'ממשי', אוכל להציע את עצמי כאדם המתאים. הנה הלינק: http://www.online-counseling-dr.com/Hebrew_Speaking_Psychologist.html כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה