לאחר שיחה עם הבוסית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

11/09/2014 | 20:36 | מאת: דפנה

שלום רב! בשיחת השכר האחרונה קיבלתי העלאה נמוכה מאד לטעמי זה היה לפני כ-9 חודשים . הדבר הציק לי מאד ונשברתי ברגע שהתוודעתי לתלוש של מישהי במשרד שעושה תפקיד זהה ומקבלת שכר גבוה יותר . אני יודעת שהבוסים מעריכים אותי אך זה משרד שאם לא באים עם מרפקים בד"כ לא מקבלים משהו משמעותי ואני מניחה שזה מה שראה איתה . בכל מקרה התכוננתי עם עצמי מה לאמר בשיחה מאחר וטרם חלפה שנה . החלטתי שאגיד פשוט את האמת ושזה מציק לי ורציתי להרחיב על כל מה שאני עושה , השיחה הראשונה היתה בסדר וציפיתי לתשובה . ובשיחה השניה בה הייתי אמורה לקבל תשובה היא לא ישר אמרה לי שזה חיובי אלא שוב נכנסה לשאלות למה הייתי מאוכזבת ושהם מעריכים אותי , אמרתי לה שאם לא היה מגיע לי לא הייתי מבקשת וברגע הזה עשיתי שטות ויצא לי פשוט מהלב שאני יודעת כמה השניה מקבלת ואני לא מבינה למה היא כך ואני כך . הבוסית שלי כמובן אמרה שכל אחד ונסיבותיו והשיחה היתה נעימה בסה"כ ובסופו של דבר קיבלתי מה שרציתי . כמובן שהודיתי לה ואמרתי שאני מעריכה מאד אבל מאותו רגע לא מרפה ממני התחושה המציקה של למה אמרתי את זה ושמגיע לי בזכות עצמי , אני ממש לא חושבת שזו הסיבה שהיא נתנה לי את ההעלאה אבל זה היה פשוט מיותר . חשבתי לדבר איתה שוב אני לא יודעת אם זה דבר נכון לעשות ומה בדיוק להגיד אני לא רוצה להסתבך כמו תמיד עם המילים אבל זה ממש ממש מציק לי . אודה מאד לעצתך המלומדת

עצתי היא שתורידי את העניין מסדר יומך, ותחזרי לשגרת יומך. קראת נכון את הבוסית שלך: יש להפנות אליה לחצים מסוגים שונים ובמועדים שונים, וכאשר המטען מגיע למשקל הקריטי - היא אינה נשענת על שום אידאולוגיה או קריטריון ניהולי ענייני, ונענית ללחץ. זה דינו של מי שמוגדר כ 'מנהל/ת' אבל בעצם שורד את התפקיד ולא מנהל אותו. מבחינתך - עשית את הצעד הנכון: יצרת את המומנטום שהניע להענות לציפיותיך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

11/09/2014 | 21:36 | מאת: דפנה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה