בעיה מיקצועית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

19/06/2014 | 16:30 | מאת: רחלי.ג.

שלום רב, אני בת 40 נשואה+3 שהקטן ביותר בן 3 לפני שנתיים התחלתי לעבוד בבי"ח ציבורי במרכז הארץ כעובדת מדינה, עברתי את הבחינות הממשלתיות בהצלחה, החלפתי מישהיא שיצאה לחופשת לידה ועבדתי במישרה מלאה, המשכורת היתה מצויינת והכל היה טוב ויפה עד שאותה בחורה חזרה מחופשת הלידה והחליטה להגדיל את היקף המישרה כך שנילקחו ממני כל התקנים. נימצאה לי עבודה בחצי מישרה באחת המחלקות בביה"ח ואני כמעט 7 חודשים עובדת במחלקה, בתיקווה שייתפנו תקנים ואוכל להשלים למישרה מלאה. הבעיות החלו לצוץ, בעיקר כלכליות, ריבים וויכוחים על העבודה שלי עם בעלי, הכסף לא מספיק, ההוצאות גדולות, משכנתא חונקת. בעלי לא מוכן לישמוע שאני עובדת בחצי מישרה ומתעקש שאמצא מישרה מלאה ושאעזוב את ביה"ח. \ לפני עבודתי בביה"ח עבדתי 14 שנים במשרד יזמי נדל"ן שפשטו רגל ואני מצאתי את עצמי בחוץ, בעולם הגדול מחפשת מה לעשות עם עצמי. אובדת עיצות, לא יודעת מה לעשות? הלחץ גדול מאוד מבעלי ובני משפחתו. מצד אחד אני רוצה להמשיך לעבוד כמזכירה רפואית בביה"ח אך לא בחצי מישרה ומצד שני יש לחץ שאעזוב את ביה"ח ואמצא מקום אחר במישרה מלאה. קשה לי ואני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות

מדובר במצב שמצריך קבלת החלטות, וזה צריך להעשות במשותף: את ובעלך. אחת השיטות ה 'רציונליות' נעשית עם דף נייר שבו תרשמו את הדברים החיוביים או הבעיתיים בכל אלטרנטיבה (כל אחד לחוד, בהתאם להשקפתו/ה). תנו ניקוד של +1....10 או -1......10 לכל תת-פריט, ותסכמו, כל אחד לחוד, את הסך הכל לכל אלטרנטיבה. אח"כ תעשו את הממוצע של שניכם ותבחרו במה שמכיל ניקוד גבוה יותר. התהליך שנראה 'רציונלי' מייצר הרבה מקום לחילופי דברים והצפת זויות מבט שונות של כל אחד מכם. שיטה אחרת היא להעריך מה התועלת הכי סבירה בכל אלטרנטיבה ומה הסיכון הכי סביר בה; לתת כימות לשני התרחישים, ולסכם, וככה להגיע לניקוד סופי של כל אלטרנטיבה. גישה אינטואיטיבית אינה מתיחסת למימד התועלתני, אלא לנטייה: מה נראה שהכי מתאים, לאור האישיות, המאמץ הרגשי והמוכנות לסיכון. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה