משבר גיל 40 אצל בעלי

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

10/06/2014 | 06:26 | מאת: רותי

שלום, בעלי יהיה בן 40 בעוד חודש ומזה מספר חודשים אני מרגישה שהוא במשבר. מצב הרוח שלו ירוד, הוא חסר אנרגיה. הוא מאד לא מרוצה ממקום העבודה שלו ומהסטטוס שלו בו, הוא רוצה להתפטר ולהיות עצמאי. יש לנו 2 ילדים קטנים, אני עובדת במשרה חלקית, יש לנו משכנתא והוצאות רבות. עניין הרצון שלו להתפטר ולהפוך לעצמאי מדאיג אותי מאד. אני חוששת שנכלא למצב כלכלי קשה. הוא טוען שאני לא מבינה אותו. קשה לי מאד עם המצב הזה, בנוסף אימי מאד חולה. בכמה אנשים אני יכולה לטפל? בכל אופן, רציתי לשאול איך אני יכולה להתמודד עם המצב הזה? קראתי שאני צריכה לתמוך בו. איך לתמוך בו? בזה שאתמוך בו שיתפטר? ההתפטרות שלו תזיק לנו כלכלית מאד... אשמח לעצות פרקטיות

הכינוי 'משבר' פופולרי, נתפש כמשהו רגשי שאינו נשלט ואפוף מצבי 'זבנג וגמרנו'. למעשה, התפישה הזו לא תמיד עניינית. מה שיותר סביר שקורה הוא תהליך רציונלי של חשבון נפש ו 'סיכום ביניים'; הבנאדם 'באמצע הדרך' ורוצה לדעת האם אסטרטגית החיים מועילה וצריכה להשאר או שיש לבחון או מיד לפנות לאלטרנטיבות. תוכלי לעזור באמצעות הוקרה שתחושת בעלך שאינו תורם לעצמו ולמשפחתו כמו שהיה רוצה לתרום היא עניינית. הציעי להשתתף בתהליך של 'אז מה היה לנו' כשותפה. הודיעי שעול הפרנסה היא מטלה משותפת והמשימה של מתן שנות עבודה נוספות שתהיינה מספקות יותר עבורו - היא של שניכם. התחילו יחד בתהליך האיסטרטגי של התפנית שבעלך חש שמתאימה לו ולכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה