בקשת העלאה - התייעצות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

29/05/2014 | 22:39 | מאת: דפנה

שלום רב , מקווה שאני בפורום המתאים . ברצוני לעשות שיחת העלאת שכר עם הבוסית שלי . בעיקרון ביקשתי לפני חצי שנה וקיבלתי משהו לא מאד משמעותי אך לא רציתי להישמע חוצפנית אמרתי תודה ובזה זה הסתיים . העניים הוא שאני עובדת במקום כ-5 שנים וגיליתי לאחרונה את השכר של אנשים חדשים יחסית במקום , שנמצאים כשנה ואף פחות והפער ביננו ממש מגוחך . מעבר לכך אני בתפקיד ניהולי , והם לא . ההבדל ביני לבין הבנות הללו הוא בעיקר הידע המקצועי האובייקטיבי , כל אחת מהן מתמחה בתחומה ואני עם השנים הגעתי לניהול מחלקה ללא התמקצעות מיוחדת מלבד התפקיד אותו מילאתי שצמח להיות למחלקה בניהולי שגם זה מבחינתי סוג של התמקצעות . אין לי כל בעיה לאמר שאני מודעת לשכר של הבנות הללו השאלה שלי אם זה לגיטימי לדרוש העלאה רק בגלל שגיליתי כמה הבנות הללו משתכרות . כלומר ברצוני לאמר למנהלת שלי שזה לא סוד עניין השכר במקום (מה שנכון) ושאני לא חושבת שאני אמורה להשתכר כמותן אחרי הותק והנסיון שצברתי במקום מה גם שהן לא מנהלות . האם סיבה זו הינה לגיטימית? העניין הזה ממש מציק לי

כדאי להיות עניינית ולגשת לשיחה באמצעות נתונים על מה שאת עושה, ולא על מה שאחרים עושים. קחי עובדות מתחום עבודתך שיכולות להוכיח שאת מועילה יותר מאשר את מקבלת. במילים אחרות: תמצאי סיבה שתהיה סבירה מזוית מבט ההנהלה. חפשי תחומים בעבודתך שלדעתך אינם מתוגמלים, כמו: הנחייה של אחרים, אחריות על ביצועים, טיפול בתחומים שאחרים מזניחים, וכו'. אפשר להשתמש בנתונים אודות שכר של אחרים רק אם זה מועיל עניינית לטעונים שלך; משהו כמו: בשביל לענות על שאילתא שיגרתית העובד/ת מקבל/ת כך וכך, ולכן סביר שכדי לפתור בעיות שאינן שגרתיות השכר צריך להיות גבוה ב 'אחוז משמעותי'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה