תמיכה הדדית של בני הזוג

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/02/2014 | 10:55 | מאת: ניר

שלום. רציתי לשאול האם בני הזוג צריכים לתמוך אחד בשני בנושא חינוך ילדיהם ? מה קורה כאשר ילד מתחצף , מרים קול , עונה בצורה לא מכובדת לא פעם ולא פעמיים לאחד ההורים האם ההורה השני צריך להתערב , לתמוך בהורה ולהעיר לילד על התנהגותו או שעליו לשבת בצד ולא להגיב גם באם הוא מסכים או לא מסכים להתנהגות הילד . תודה

כל הורה צריך להתמודד עם ענייני מנהיגות וניהול, דהיינו הכוונת הילדים לאור המדיניות החינוכית שמתאימה לו/ה (כמה סדר וניקיון צריך, כמה כבוד ואמון לתת לאחרים, כמה צעצועים צריך, כמה עזרה בבית, כמה חופש או צמידות לדברי ההורים, וכו'). שני ההורים צריכים להיות בקו אחד, ולרוב זה מצריך 'דיבור' רציני ומתמשך ביניהם. לא טוב לחיות באי הסכמה. הילדים מאד טובים בלהבין את השוני שבין ההורים, ואת זה כדאי למנוע, בעיקר בשנים שלפני גיל ההתבגרות. במצבים של עימות, טוב אם שני ההורים מאוחדים, ולכשצריך - לתת גיבוי מיידי זה לזו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה