פחד מדחייה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

13/12/2013 | 21:34 | מאת: טליה

שלום, אני בת 20, כיום נראת טוב ומעולם לא הייתי בקשר זוגי. אפילו לא דייט. אני פשוט לא מסוגלת לבטוח בבחור שנמצא מולי. כל חיי לא הייתי אהודה במיוחד, תמיד מספר חברים מאוד מצומצם (רק בנות). בילדות סבלתי מהשפלות והעלבות מילדים סביבי ובייחוד מבנים. אף פעם לא הרגשתי אהובה במיוחד והביטחון העצמי שלי מאוד נמוך. למרות שכיום אין כל כך סיבה לכך אבל משקעים מהעבר מלווים אותי ולא נותנים לי להתקדם הלאה. אני אדם מאוד מופנם שלא מספר את רגשותיו לסובבים אותי, יש בי את הרצון והצורך לזוגיות ואהבה אבל כל פעם שיש הזדמנות ובחור מתחיל איתי אני נבהלת ולא מוכנה. תחילה חשבתי שאני אולי בררנית מדי אבל יש בי פחד מדחייה אחרי שכל חיי דחו אותי פתאום לחוות משהו אחר, ואם שוב פעם ידחו אותי אחרי שאני אפתח ואקשר לבנאדם. לא בטוחה שאני סוגלת לספוג זאת נפשית. אני לא יודעת מאיפה וכיצד להתחיל לטפל בבעיה. אשמח לכיוון ולאיתור הבעיה. תודה

ליווי קצר מועד (2-4 חודשים) של פסיכולוג יהיה המעשה הכי ענייני שתוכלי לעשות. והיה ואכן תלכי לדרך הזו, ואם המדיום האינטרנטי של 'סקייפ' מתאים לך, כנסי לאתר שלי http://www.online-counseling-dr.com/Hebrew_Speaking_Psychologist.html ונמשיך משם. אם לא- חפשי ב'דפי זהב' מישהו מקומי. אפשרות אחרת, לפעמים יעילה ולרוב מבלבלת ומתישה - ללכת בעקבות המלצות ספרי 'עזרה עצמית' בתחום. הכיוון הכללי הוא: לצאת ממשהו שקיים אצלך והוא מספיק חזק ובעל פוטנציאל אל התנסויות חדשות שיעניקו לך משוב עצמי חיובי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה