הרגשה אישית

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

30/06/2013 | 01:20 | מאת: נטלי

היי, אני נשואה מזה 7 שנים באושר ויש לנו ילד בן שנה וחצי הקשר שלנו עם המשפחות המורחבות טוב מאוד אך בזמן האחרון יש הרגשה מוזרה מצד אמא של בעלי- תמיד הינו בקשר טוב ללא בעיות היא אישה טובה שעוזרת לכל הסובב אותה שנולד הילד היא הייתה בתקופה קשה מבחינה בריאותית ולא יכלה לעזור כמו שעזרה לשאר אחיו של בעלי ואנחנו הבנו זאת ללא בעיה , יש לציין כי אנחנו לא גרים באותה העיר (למרות שטסה לחול לעזור לאחיו שנולדו להם הילדים) בזמן האחרון היה צורך בעזרה עם הילד שהיה חולה ולא יכלו להישאר ימים נוספים בהית על חשבון העבודה ולמרות שהצענו לה אפילו כסף היא לא יכלה בטענה כי היא שומרת על נכד אחר לא יחסתי חשיבות אך כרגע שחופשת הקיץ באויר רצינו שתעזור אפילו לימים בודדים אך שוב היא עם נכד אחר, חשוב לציין כי היא פנסיונרית ואינה עובדת ואילו אימו שעובדת לוקחת חופשים מהעבודה על מנת לעזור לנו, האם אני קטנונית לחשוב שהיא יכולה להשתדל יותר הרי לנכד שהיא שומרת עליו יש חלופות אחרות מלבדה ואמא שלי לוקחת חופש מעבודה על מנת לעזור , אני רואה על בעלי את האכזבה בכל פעם שהיא לא יכולה לעזור והוא כבר חושב פעמיים אם לבקש ואילו מאימי יותר קל ונוח לעשות זאת , מה לעשות??

30/06/2013 | 01:30 | מאת: נטלי

חשוב לציין כי אני ובעלי חושבים על ילד שני בקרוב ואנחנו מתמודדים לרוב לבד עם הכל. אך עולות חששות רבות מזה שלא נקבל עזרה שנצתרך כלל מצד אימו והכל "יפול" על אימי

ראשית, לעניין הסבתא שאינה פועלת כמצופה: נראה לי שאתם, בני הזוג הצעירים, לוקחים את הטיפול בנכדים כחלק ממשימות חייה, ולא כאיזה כיף שהיא זכאית לבחור האם להשתתף בו או לא. ההחלטה שלה לתת יותר תשומת לב ועזרה לנכד זה או אחר תלוי במכלול גורמים שלא התחשבתם בהם: איזה נכד יותר מעניין אותה, איזה בית יותר מנעים לה את השהות בו, איזו סביבה מאפשרת לה יותר הנאה ומפגשים חברתיים, וכו'. וכעת לציפיות: כדאי לקחת את עזרת הסבתא כמו האימרה ההיסטורית: 'ירצו - יאכלו, לא ירצו - לא יאכלו'.כלומר: אל תגייסו אף סבתא מראש ואל תכניסו אף אחת לרשימת המתנדבים. תנהלו את חייכם בהנחה שיש כאלו שאומרים: נתתי מספיק, כעת אני זכאי/ת להנות. אם יתחשק למי מהן - שתאבוא; ואם לא - עליכם לקבוע את חייכם בהתאם ליכולתכם. כל טוב, ד"ריוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה