לא שווה להשקיע

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

23/04/2013 | 02:10 | מאת: טלי

שלום. אני בת 27, סובלת מאישיות גבולית, בטיפול תרופתי ופסיכולוגי כמעט 10 שנים. מצבי הנפשי משתפר, אך הקצב הוא איטי מאוד. הבעיה העיקרית שלי היא חוסר יציבות: התחלתי לעבוד הרבה פעמים אך תמיד הפסקתי אחרי תקופה קצרה. התחלתי גם ללמוד כמה דברים ואף פעם לא סיימתי. איך חיים ככה? מה עושים? לא שווה לי להשקיע בכלום כי זה לא יחזיק מעמד! אני רוצה להשלים 12 שנות לימוד ובגרויות וללמוד מקצוע אבל ברור לי שאני אשבר מהר (מניסיון רב). האם עליי להשלים עם העובדה שאף פעם לא יהיה לי מקצוע ולא עבודה קבועה????

לאנשים במצבך חשובה הכוונה נכונה בנושאי תעסוקה או לימודים. אם לא הסתייעת ב'הכוון תעסוקתי / לימודי' מקצועי (ע"י פסיכולוג תעסוקתי מומחה, לא ע"י פסיכולוג קליני או פסיכיאטר מטפל) - זה הזמן לכך. בנוסף לכך, לאחר שאת מתחילה בעבודה שבאמת מתאימה או לימודים שהולמים את יכולותייך וגם הנטיה שלך - צריך לשלב בצוות הטיפולי שלך גם חונך / תומך. לפעמים התפקיד הזה מבוצע ע"י מישהו במשפחה או בקהילה (לא רצוי הורה או אח/ות כדי להשאיר את התהליך 'נקי' מענייני המשפחה). כללית, התשובה לשאלתך: אין צורך להשלים עם התנודות וחוסר היציבות. התאמה נכונה וחניכה יכולים לשנות. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

23/04/2013 | 10:21 | מאת: D

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה