למה אני מרגיש שאינו לנו כלום (בענייון כלכל)

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

04/04/2013 | 18:43 | מאת: סס

שלום אני סס בין ה18,שיש לו את השאלה הזאת המון זמן בראש.. למה אני מרגיש שאין לנו כלום בחיים (ברוך השם יש לנו אוכל ) אני תמיד הרגשתי שאנחנו לא עניים אבל לא משהו! אבא שלי הוא עצמאי ,ומרוויח כ6 אלף בחודש ואולי יותר אמא שלי הרוויחה פעם 4 אבל ביגלל ילדים קטנים הרוויחה גם 4! אני קיום בן 18 ואחים שלי עד גיל 7 לפני אחים שלי עדיין המצב לא היה טוב! אז ככה מה שמטריד אותי והשאלה שיש לי בראש: למה אין לאפחד מאיתנו סמרטפון אין טלוויזה משוכללת ואם קונים זה משהו פשוט אין קונסולה מקרר פשוט תנור פשוט מחשב,חלש ופשוט (עלה כ1000 שקלים) אוטו פשוט וישן (מעולם לא היה אוטו של שנה חדש) ברוך השם אנחנו בשכירות בדירה דיי גדולה (3500 בחודש) אבל לפני שעברנו לשם היינו במקום שהתביישתי לחיות בו ! ואני רואה חופשי ילדים עם סמרטפונים שיש להם טלוויזיות משוכללות בבית שהן גם לא זולות גם קונסולות גם אטו משלהם שלא נדבר שגם להורים שלהם יש כיאלו זה דיי מצחיק, גם אם אותם ילדים ההורים שלהם מרווחים 8 ו7, עדיין למה הפרש כל כך גדול בכל הדברים ? כיאלו לנו אין פשוט כלום!!! למה להם יש כל כך הרבה ,כשלנו אין כלום מכל הדברים האלו ! אני לא מתלונן על מה שיש לי אני מעריך את מה שיש לי (ולא ביגלל שיש כאלו שביכלל אין להם אוכל -מדובר על סיבה אחרת) בנוסף בחיים לא טסתי לחו"ל לא הפלגתי ! אני פשוט מסתכל עליי ומרגיש רקני לאומת כל הילדים שמסתובבים בפרומים ... לא מדובר שהם קונים לעצמם ! (מרוב שלדעתי זה לא נתפס אני פשוט מתחרפן מיזה ) וראיתי באיזה מקום שאיזה אחד סה"כ נהג משאית ,כמה הוא מרוויח כבר, והוא חוגג מטבח מעוצב יפה מחשבים ועוד איזה תחביב שלו ! לא מדובר באנשים עשירים ,אבל שחיים פי אלף יותר טוב מאיתנו !!!!! אני לא מרחם על עצמי ולא דברים כאלו ,זה פשוט לא מובן לי (לברמיצווה קבלתי 0 שני יומולדת ברציפות קבלתי 0) מקווה שתענו לי על השאלה הזאת הבעיה שמטרידה לי כבר שנים ,ובחרתי לשאול אותה !

I will reply next week Dr. Yossi abraham

לשאלתך יש כמה כיווני תשובה: יש כאלו שמאמינים במזל; הדרך החוצה מהמצב שאותו תארת הוא באמצעות השקעת המעט שיש בדברים כמו 'מפעל הפיס'. יש כאלו שמאמינים בכוח הבורא ומתפללים שיהיה טוב יותר; משתדלים להיות טובים בעיני השם כך שירבה את תשומת ליבו הטובה כלפיהם. יש כאלו שמשנים את סביבתם: מה שנמצא הכי יעיל להכי הרבה אנשים בהכי הרבה מקומות בעולם זה חינוך והשכלה: זו הסיבה שהורים רבים דוחפים את ילדיהם לעוד ועוד השקעה והשגים לימודיים. דרך אחרת היא שינוי סביבה תעסוקתית: במקום להיות מלצר בבית הקפה השכונתי, סע למונטה קרלו ונסה את המלצרות שם; תהיה נהג מונית בניו-יורק, וכו' וכו'. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה