לא מצליחה להתאהב לאחר פרידה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

07/01/2013 | 14:52 | מאת: טל

היי אני בת 24 היה לי חבר במשך שנה שהייתי מאוד מאוהבת בו כבר ראיתי את העתיד שלי איתו.אך אחרי שנה הוא החליט שלא מתאים לו יותר והוא קם והלך.זה קרה לפני חצי שנה ומאז אני לא מצליחה למצוא מישהו שמתעלה מעליו או מעניין אותי.יצאתי עם כמה מאז ואחרי חודש כבר לא באלי על מי שאני מכירה ואני מרגישה שאני עדיין תקועה עליו וכאילו אני בחיים לא יצליח לאהוב כמו שאהבתי אותו...

לפעמים מה שלא רואים מכאן רואים משם... במילים אחרות: הפרופורציה משנה את התמונה. ולמה ההקדמה הזו? מציאת בן/ת זוג היא עניין מורכב; נדרשים זמן, הזדמנויות מפגש, ומזל... העובדה שנפגשת עם כמה ולא הרגשת ש 'האסימון נפל' יכולה להתפרש שאכן האכזבה מהאהבה שנסתיימה ממשיכה להשפיע. יתכן. אם בעוד שנה תרגישי תקועה - פני לפסיכולוג/ית חברתי או קליני. כעת - זה מוקדם ולא ענייני. סביר יותר שמה שהיה אינו קשור למה שיש ולמה שיהיה: לכשיגיע האדם הנכון - תרגישי את זה. מפגש עם שלושה ארבעה, או עם שישה או שבעה - אינו מספיק. כעת כדאי לא להתמקד בפסיכולוגיה של אהבות נכזבות אלא בלוגיסטיקה של יצירת מציאות: הרחיבי את תחום החיפוש, הוסיפי זמן ואולי תקציב למפגשים ותהיי עם הפנים לעתיד. סטטיסטית - רק מעטים בני 24 שהיו להם חבר/ה כשנה - המשיכו את דרכם לעד. לרובם זו היתה הזדמנות לחוות את משמעותו של 'קשר משמעותי' - ולצרף את החוויה לתעודת הבגרות שלהם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה