בעיה עם חברה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

17/12/2012 | 15:19 | מאת: ניצן

שלום, אני מקווה שלמרות גילי הצעיר אני אקבל מענה. אני בן 16 וחצי ויש לי חברה בת 14, אנחנו מתסדרים מצוין וטוב לנו מאוד ביחד(אנחנו ביחד כבר קצת יותר משלושה חודשים) אך יש דבר אחד שמאוד מטריד אותי, כאשר ניסיתי "ליזום" נשיקה היא דחתה אותי, כאשר שאלתי אותה מה הבעיה היא ענתה שהיא מפחדת, אבל היא גם אמרה לי שהיה לה חבר לפני שנתיים ואיתו היא כן התנשקה, שאלתי אותה אם זה בגלל שאני גדול ממנה בשנתיים וחצי והיא אמרה לי שזה לא העניין.. היא פשוט חוששת והיא בעצמה לא יודעת ממה, כמו כן היא כל הזמן אומרת שהיא אוהבת אותי, אבל איך זה יכול להיות אם היא לא מעוניינת אפילו במגע פיזי "בסיסי"? מה יכול היה להשתנות בזמן הזה שעכשיו היא מפחדת מהעניין? האם באמת יכול להיות כזה מצב? או שהיא משקרת בשביל לכסות על משהו אחר(כמו למשל שהיא נגעלת ממני) תודה רבה על עזרתכם

בטח שמעת על אלברט אנשטיין ו 'תורת היחסים' המורכבת שלו. והנה אתה נכנס לגיל שבו כל אחד צריך להתמודד עם עניין ה'יחסים'. מענין לענין זה אותו עניין: מורכב מאד... וכעת לנושא: לפני שנתיים חברתך היתה בת 12 ויש להניח שהיא 'עשתה את זה' כמו שרואים בטלויזיה ובגלל שככה (כך היה נדמה לה) כולם עושים. בספרים זה נקרא: 'חיקוי חברתי'. כעת היא כבר מלאת הורמונים של גיל ההתבגרות (כמוך) והמגע הזה אולי נראה דומה אבל מבחינה רגשית הוא שונה לחלוטין. כעת המגע הגופני צריך להיות קשור וגם נובע מתחושות רגשיות, והמהות הזו של 'גוף-נפש' עדיין לא מסתדר בצורה יציבה. ולמה: כי היא עדיין בתחילת תהליך ההתבגרות, והיא ישרה וכנה איתך לגבי המהות הלא ברורה של התהליכים הרגשיים-גופניים; לכן כשהיא אומרת 'לא כעת' אתה צריך להיות סבלני. לא סביר שהיא משקרת, דהיינו שאתה הוא החסם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה