בעיות בזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

18/11/2012 | 16:38 | מאת: אנונימית 1234

אני אמא לבת 30 שנשואה שנה בערך. הבת שלי נמצאת במשבר זוגיות ומרגישה שהיא אוהבת את בעלה בתור אדם ולא גבר ובאותה תחושה לא נמשכת אליו מינית. היא טוענת שהוא חסר עמוד שדרה ולא פתוח מבחינה רגשית, לא מספר על עצמו ועל שקורה לו במהלך היום. אני יכולה לציין שהיא לומדת ולא עובדת וכל הנטל הכלכלי מונח על כתפיו. היא מרגישה שזאת לא הזוגיות שהייתה רוצה, חסרה לה התשוקה וההרגשה שהיא יכולה להישען על גבר ולא להיות הדומיננטית. יש לה ביקורת על התנהלותו הכלכלית בעסק שלו כי לדעתה הוא פראייר ולא אסרטיבי. איזה עצה אני יכולה לתת לה בתור אמא???

הכי טוב שתהיי המסייעת לפיתרון באמצעות הקצאת התקציב לפניה לאיש/ת מקצוע. תפנית כה משמעותית לאחר תקופה כה קצרה - שנה - מעידה שקרה משהו משמעותי בזוגיות הזו, וסביר שזה 'גדול עליך'. כללית, הכיוון יהיה לשחזר ולראות מה התקלקל ואיך מתקנים. סביר שלאחר שנה יש לשני בני הזוג הרבה מוטיבציה לתקן. לאיש/ת מקצוע יש כילים לשיחזור נכון של הארועים ולהצבת האצבע על מיקום הזמן וההתרחשויות ששינו את תחושת הכושר והאושר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה