מעבר מקשר של ידידות ליותר, אפשרי?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

26/09/2012 | 14:28 | מאת: דור

שלום, אני בן 24.יש לי ידידה טובה המון שנים, מאז התיכון. התחלנו כזוג אבל נפרדנו מהר. תמיד היו לי רגשות אליה אבל עם הזמן השתלטתי עליהם והמצב כבר לא מכביד עלי. לפני כשנתיים יצאנו, שתינו(הרבה) ובלי שציפיתי לזה, שכבנו. זה קרה עוד פעם שבוע אחרי. בסופו של דבר הסיטואציה היתה קצת מוזרה לשנינו. כששאלתי אותה אם היא רוצה שנהיה בקשר רומנטי היא אמרה שהיא שקלה את זה לפני ששכבנו אבל מכיוון שזה הרגיש לה "מוזר" היא הבינה שאנחנו כבר ידידים טובים מדי ולדעתה לא נוכל להיות בקשר רומנטי. כשאנחנו נפגשים אנחנו ישנים באותה מיטה בדרך כלל אפילו מתכרבלים ביחד לפעמים אבל בלי שום מגע מיני. אני יודע שמבחינת מראה אני מושך אותה, אני מאוד מצחיק אותה ובכלל האינטראקציה בינינו מעולה. רציתי לדעת האם כמו שהיא התרגלה לראות בי כידיד בתהליך ארוך, האם נוכל (במודע) להפוך את התהליך( לדוגמא, להגדיר בילוי כדייט אפילו אם לא יהיה מגע מיני במהלכה) ולאחר זמן מה(גם אם יהיה ארוך) היא תוכל לראות בי שוב גם כבן זוג פוטנציאלי?

נראה לי ששניכם מעמיסים מחשבות, תכנונים, הערכות מצב וכו' על מה שאמור להיות ספונטני וטבעי. אם יש משיכה מינית והערכה הדדית - לא צריך לחפש סיבות. תתחילו 'לעשות' במקום 'לדבר'. אם שניכם רוצים בקשר, הרי שידידות של שנים רק מעצימה את המכנה המשותף. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה