שאלה לגבי זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/08/2012 | 18:44 | מאת: נטלי

שלום רב, אני בת 30 רווקה . בן זוגי בן 46 רווק. אני אוהבת אותו מאוד .הבעיה היא שהוא אינו רוצה ילדים אני כבר בת 30 ואני לא רוצה להמשך בזוגיות מאחר והוא לא רוצה ילדים אבל מצד שני קשה לי לעזוב אותו, אני אוהבת אותו מאוד וקשורה אליו.עברתי כמה מערכות יחסים לפניו גם מערכות יחסים ארוכות אך לא אהבתי מעולם אף אחד כפי שאני אוהבת אותו ,מה שמפריע לי זה שהוא לא רוצה ילדים ואני כן. אני מפחדת לעזוב אותו כי אני מאוד אוהבת אותו .וקשה לי בלעדיו.אני במלכוד קשה מה עושים

ראשית, משהו לגבי מה ששאלת: מצבי קונפליקט, שבהם שתיים או יותר אפשרויות מצויות בניגוד ביניהן - אינם קלים לפתרון. אין נוסחת קסם. ידוע מההסטוריה על המלך האנגלי שויתר על המלוכה למען אהובתו (שהיתה גרושה) והמלך הירדני שהתגרש ממי שאהב כי רצה שיהיו לו יורשים והיא לא יכלה ללדת. ולכן תשובתי, שהחיים מלאי מצבי בחירה קשים; לכי עם נטיות הלב. כעת למה שלא שאלת: גברים רבים מוטרדים מענייני מיניות, סטטוס ובריאות, ואינם ששים לדון בכך, אב הורה הסופית מבצבצת במשפט:..."אני לא רוצה ילדים". כדאי לכן שתרחיבי את השיח עם בן זוגך: האם הוא מהסס לגבייך? האם יש לו חשש שלא יפרנס כראוי? האם יש משהו גינטי בעייתי בהסטוריה המשפחתית שלו? כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

18/08/2012 | 21:53 | מאת: רוחי בכר - אבחון ופתרונות בקשיים

אכן מצבך הינו התלבטות בין שני מצבים כאשר לכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו. אני מבינה את אהבתך כולל את פחדייך מלעזוב את הגבר שאת עימו לטובת רצונך להקים משפחה = ילדים, ואכן השעון רץ לו. לפי מכתבך הגבר החלטי ביותר שהוא איננו מוכן להכנס להריון ולהביא ילדים ועימו סיבותיו. השאלה הנשאלת היא מה היא דרכך? ניתן לאבחן את הסיבות האמיתיות שאת עם הגבר הזה, ומה הן הסיבות לפחד לעזבו. במידה וברצונך לעבור אבחון זה הינך מוזמנת לחפש אותי באינטרנט תחת השם רוחי בכר מאחלת לך בהצלחה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה