דילמה לפני נישואים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

09/08/2012 | 14:20 | מאת: אנונימית

יוסי שלום רב, אני ובן-זוגי (בני 30 + ויחד כשנה פלוס) מאורסים כבר תקופה. בעבר הוא הציע לי לעבור לגור איתו ומכל מיני סיבות זה לא התאפשר. לאחרונה הוא לוחץ עלי שוב שאעבור לגור יחד איתו בדירה שהוא שוכר. עכשיו כשאנחנו כמה חודשים (טובים) לפני חתונה אני לא רואה סיבה למה לא. נכון לעכשיו עדיין אין לנו חשבון משותף. כשדיברנו על הנושא הכספי (הוצ' הדירה והמיסים) הצעתי להשתתף בכשליש מתוך כלל ההוצ' המשותפות (במקרה הזה העלות הכוללת היא סדר גודל של 5,500 אלף כולל מיסים וכל הוצ' הבית) ואני הצעתי השתתפות בסדר גודל של כ-1500 ש"ח . הסיבה לכך שלא אוכל להשתתף במעבר לסכום זה היא מכיוון שאני כרגע שוכרת דירה בעצמי (אמנם דירה של המשפחה ובתשלום מופחת אך מצד שני היא עדיין בתשלום) עם צ'קים ששילמתי מראש לחודשים הקרובים והאמת היא שיהיה לי קשה לשלם בשני המקומות.., אך מצד שני אני כמובן לא אגור איתו מבלי לשלם דבר ולכן 1500 זה מה שאני יכולה לעשות כרגע או לפחות בחודשים הקרובים ובנוסף גם הבעתי נכונות לקחת על עצמי חלק יחסי גדול יותר בעבודות הבית, טיפול בכלב וכו'.., הוא לעומת זאת הביע אכזבה מסויימת ולא ממש מקבל את זה שאני לא יכולה להגיע עם המשפחה לאיזשהוא הסדר לגבי הדירה שאני גרה בה והוא טוען שהוא חשב על השתתפות מצידי בסדר גודל של 2,000 ש"ח והציג את זה : "למען ההוגנות". אני די נפגעתי מהתגובה שלו ואמרתי לו שזה נראה יותר כמו שהוא מחפש שותפה לדירה ולא בת-זוג אם באמת זה מה שחשוב לו וגם לא מובן לי איך זה שהוא לא מבין ולא רגיש לסיטואציה שבה אני נמצאת (באופן כללי המצב המשפחתי הגרעיני שלי לא פשוט כתוצ' ממחלה של אחד הקרובים וכולל התמודדות ממש לא פשוטה בימים אלה והוא מודע לכך), והרי ברור שאם יכולתי יותר אז הייתי מציעה את זה.., אני גם לא בן-אדם כזה שיחיה על חשבון מישהו והוא מודע לכך היטב. בכל מקרה רק לידע כללי, שנינו עובדים, אני משתכרת משכורת ממוצעת והוא לעומת-זאת איש הייטק, שמרוויח לא רע בכלל ויותר ממני בכ-50 אחוז ובכל-זאת טוען שלאחרונה הכל יקר והכל עלה ושיש לו מלא הוצאות והוא לא מצליח להחזיק את הדירה הזו לבד (או עם ההשתתפות המסויימת הזו שלי שמבחינתו זה נראה שזה לא ממש עוזר..) אשמח ואעריך את דעתך הכנה מאחר ואני באמת לא יודעת מה לחשוב.., האם זה מצב שבו אפשר להבין אותו ואני זו שצריכה להתאמץ לשלם עוד 500 ש"ח לצורך העניין??? או שנראה שיש כאן באמת קטע מצידו שהוא לא בסדר? מה אני אמורה לעשות במצב הנתון? חשוב לציין שבאופן כללי לא מדובר בבחור קמצן, הוא כן כזה שכמעט תמיד מזמין ומפנק וגם קונה מתנות מפעם לפעם לכן לא ברורה לי הסתירה בין הדברים, הרי הכסף מבחינתי אינו העניין כאן (בטח לא אם זה 500 או 1000 ש"ח) אלא מה שעומד מאחוריו.., ידוע שהכסף מייצג נתינה ריגשית והמקום הזה של ה"ספק קמצנות" ספק לא ברור.., פשוט מציב אותי במצב של חוסר ביטחון ותמיהה עד כמה הבחור מוכן ובשל להעניק ולתת מעצמו כשלפחות לדעתי במצב שהוא נמצא בו כרגע (גבר בן 38 לפני נישואים עם בחירת ליבו) הוא אמור להיות במצב שבו הוא ירצה באופן טבעי לתת לבת זוגתו את הכל (או לפחות את הרוב..) אני לא צודקת? עוד חשוב לי לציין כי באופן כללי אנחנו אוהבים, אפילו מאוד וברוב המקרים גם מסתדרים. תודה מראש, אנונימית

ראשית, לעניין הכסף שלדעתך מייצג נתינה רגשית: פעמים רבות קורה שגברים נתפסים כקמצנים כאשר בעצם הם כמהים לעידן שבו הנשים שלצידם מוכנות להתאמץ למען שוויוניות. איפה זה נקבע שההזמנה לסרט / חופשה /בילוי 'באה מאהבה' רק כאשר הכרטיס של הליידי משולם ע"י הג'נטלמן? הפרשנות שלך לגבי 'לתת מעצמו' נשמעת כלקוחה מסרטים הוליוודיים על זה שנתן לזו את כרטיס האשראי המוזהב. שנית, לעניינכם: סביר שבמקרה שלכם ההחלטה להשאיר את דירתך היא ה'טעם לפגם' העיקרי, והעניין הכספי הוא משני. אף גבר אינו חובב בת זוג עם שתי כתובות. אף גבר אינו שש להיות עם מי ששמה סימן שאלה מתמשך לגביו (בעבר זה היה כש..."הציע לי לעבור לגור איתו ומכל מיני סיבות זה לא התאפשר", וכעת את מתקשה לתקשר עם המשפחה על שינוי ההסדר הכספי). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה