בא לי לבכות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/08/2012 | 19:59 | מאת: נ.ל

בא לי לבכות. אני נמצאת במשרד של זאבים. ההתנהלות אגרסיבית,מניפולטיבית ויש תופעות של הלשנות, צעקות וברוגזים גם בין הבנות, ולא רק מול ההנהלה. המקום הזה גורם לי לעבוד פחות טוב. ומגיעים ריקושטים מן הלקוחות. רק היום אמרה לנו מנהלת השיווק הארצית של אחד הלקוחות, שמנהלות השיווק המקומיות בסניפים רוצות לעבוד עם העובדת השנייה במשרד שעובדת איתי על התיק הגדול הזה ולא איתי. ומדובר בפוליטיקה שאני לא יודעת להתנהל מולן טוב, למרות שגם הבוסית שלי יודעת שאני עושה עבודה יותר טובה מהעובדת השנייה ומביאה תוצאות. לצעקות התרגלתי, ואפילו אני לומדת לענות באסרטיביות מול ה- וסליחה- בהמות של המשרד שלי. אבל לגבי העובדה שבגלל הלחץ אני עובדת לא טוב וזה בא לידי ביטוי מלקוחות - זה נורא נורא קשה לי. כי עבדתי שנים כעצמאית ובגלל שעבדתי כל כך טוב ופיתחתי קשרים כאלה טובים עם לקוחות, הם נשארו איתי לאורך שנים. אבל כאן, אני יוצאת מטומטמת, לא מקצועית, לא מבינה עניין ולא רוצים לעבוד איתי.ובתוך כל העלבונות וההשפלות, אני צריכה לשמור על פרצוף קשוח, ולא להעיז אפילו לחשוב לגלות חולשה, כי אסור לבכות במשרד הזה. זה רע! מנסה להשתפר אבל זה לא הולך, כי אין אף אחד שמלמד. רק דורכים, מעליבים ומשפילים. גם אם לא מתכוונים ממש ושנייה אחרי זה נופת צופים. אני לא רגילה לתנודות המצב רוח האלה. באתי מבית כל כך יציב שזה פשוט נורא מה שקורה כאן. והעניין הוא שהדג מסריח מהראש. בגלל שזו הבוסית, אלה העובדות שהיא בוחרת וזו ההתנהלות המגעילה. כל אחת דואגת לעצמה, אין עזרה הדדית, שלא לדבר על פרגון. גועל נפש! ובתוך זה צריך להיות מקצועיים סופר מול הלקוחות. שגם הם מצידם מאוד חסרי סבלנות - למדתי במהלך שנותיי כעצמאית (סגרתי כל העסק לא הרוויח) שכל בעל משרד מתחבר עם לקוחות שמתאימים לאופי שלו. ואם פה היא אגרסיבית, דורסנית ואגוצנטרית, כאלה יהיו גם לקוחותיה. וכאלה הם. זהו. לחפש עבודה אני עושה מהחודש השני שלי פה, אבל כיוון שכרגע אני המפרנסת היחידה ובעלי באבטלה ארוכה ולא מוצא, אין לי ברירה אלא להמשיך להיותכאן ולשרוד בטירוף. מה עושים?

נראה שהפיתרון שמצאת הוא הרלוונטי: לצוףכדי למשוך זמן עד למציאת עבודה חדשה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

28/08/2012 | 15:22 | מאת: סנדרה

אני מבינה עברת חוויה טראומתית...אני עבדתי במקום דומה למה שאת מספרת ומזדהה איתך לחלוטין. סבלתי והתאפקתי כי רציתי ניסיון במקצוע וזה לא הוביל אותי למקום טוב. תחפשי עבודה אחרת במהירות ומאחלת לבעלך למצוא עבודה טובה. תחזיקי מעמד ואל תקחי ללב - אל תרשי לעצמך להיפגע ותהיה חזקה! ממליצה להפעיל נטוורקינג - לברר עם חברים, לקוחות וכד' אולי שמעו על משרה פנויה במקום אחר. בגהצלחה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה