הסכם ממון

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

19/07/2012 | 14:01 | מאת: מרינה

בן זוג שלי עבר לגור עמי לאחר שנה ביחד בדירה ששייכת בחוק לי. המליצו לי מכרים ובצדק לערוך הסכם ממון עמו על מנת שאם נפרד חלילה או במקרה מוות שלי לא יוכל בן זוגי לבוא בתביעה כל]י רכושי בתוקף היותו ידוע בציבור שלי. אני חוששת להעלות את הנושא בפניו כדי לא לעורר אי נעימות וחוסר אמון. יש לי יסוד להניח שהוא אכן עשוי לבוא בדרישות כפליי בעתיד. איך להעלות את הנושא, מבלי להרוס את הקשר?

יתכן ולא תראי בתשובתי מענה, אבל זה הכי טוב שיש לי לתת לך: כיבוי שריפות אינו מועיל, כשמדובר ביחסים משמעותיים שאמורים להמשך עוד ועוד. לא כדאי לעקוף את הנושא או לעטוף אותו ב 'סיפור' כלשהו (נניח על ענייני רכוש משפחתי או הלוואה משפחתית שניתנה לך לרכישת הדירה). עלייך להיות מספיק בוגרת כדי להעביר לבן זוגך מה תחושתך; אם אינך ב 'מקום שקט' עליך לתת לו לדעת, בין אם מדובר בענייני כסף או בענייני אהבה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה