יוסי אברהם הגבר...

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

29/06/2012 | 09:02 | מאת: זאב הערבה

אני אוהב את הסגנון שלך. חכם, קר רוח, אמפתי אך לא פוצי מוצי. אולי תעזור גם לי?. אני מתאהב בנשים שברור שאין לי סיכוי איתן. למשל, אישה נשואה. למשל, אישה בגיל של אמא שלי. למשל, דוגמנית ידועה. אני מזהה שזה דפוס אצלי. למה זה קיים?. למה שאתאהב בכאלו שבטוח לא יהיו שלי?. איך לקטוע את הדפוס, ולרצות נשים רגילות יותר?. (הרי יש גם נשים רגילות נםלאות). אגב, מה זה פסיכולוג חברתי?. תודה, כפרה עליך.

29/06/2012 | 09:03 | מאת: זאב הערבה

יש כאלו שעוד לא בגרו, או לא רוצים / לא יכולים להתבגר או שמצויים בחסכים או מוגבלויות שמונעים מהלך חיים שגרתי ואז מדמיינים שהם בעלי כוחות נדירים - כמו זאב ערבות - וממלאים את חייהם בשאיפות 'גדולות מהחיים', שהפסיכולוגיה מפרשת כמנגנון פיצוי. הציפייה למצוא מענה לתהיותיך המורכבות והמתמשכות בפיסקה או שתיים של 'גורו', ובחינם - זה 'פאנטאסי לאנד'. הפיתרון הנכון הוא להתמודד עם הבעייה באמצעות עבודה עניינית ומתמשכת עם איש מקצוע; הקליק על האתר שלי שבחלונית ליד תמונתי אם אני המועמד או פתח את דפי זהב וקבע מפגש עם מי שתמצא לראוי. במקום לצפות לכך שאחרים יפעלו לאור משאלותיך, ובחינם (שזה חלק מ 'פאנטאסי לאנד', עליך לפתח תהליך שבו תנסה למצות את יכולותיך. התחלה נאותה תהיה כשתקליק את המונח 'מה זה פסיכולוג חברתי' במנוע חיפוש כלשהוא. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה