זוגיות ארוכה במשבר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

30/05/2012 | 22:29 | מאת: אלה

שלום. אני בת 25, בזוגיות של 7 וחצי שנים. התחתנו לפני חצי שנה, בעלי מבוגר ממני ב-8 שנים. אני אקדמאית שואפת גבוה מאוד, הוא עשה תואר לא שימושי ומאז עובד בעבודה שלא תואמת כלל את היכולות שלו. הוא אדם מאוד מוכשר ובמשך שנים ניסיתי כל דרך אפשרית לעזור לו ולדחוף אותו להתקדם. אני לא מצליחה לקבל את זה שהוא מתבייש בעבודנ שלו ולא מרים את עצמו ולא רוצה להביא ילדים לבית לא מבוסס. כמו כן אני רוצה בעל שהשגיו יהיו מתואמים לשלי בגבול ההיגיון כמובן. כיום אנו בשלב ששוקלים לפרק את הזוגיות בגלל שהוא מצהיר שהוא לא מסוגל לעשות שינוי. הוא גם לא מוכן ללכת לטיפול. חשוב לציין שהוא אדם ובעל מדהים ואוהב, שאין לי ספק שיהיה לצידי לנצח. יש בנינו המון אהבה. מה אני אמורה לעשות אם הוא מצהיר שלא ילמד שוב ולא יתקדם בחיים? האם אני לא בסדר שאני לא מצליחה לקבל את זה? אני שואפת לרמת חיים טובה, מאמינה שבשביל אהבה צריך גם פרנסה. גדלתי בבית מפורק ואני רוצה עבור הילדים שלי יציבות ככל שניתן. אשמח לעצה. תודה.

'הבדלי מעמדות' בתחום ההשגים המקצועיים / /תעסוקתיים כמו אצלכם מצריך בת זוג עם תבונה ורגישות ויכולת לתמיכה (שאינה מתקבלת כדחיפה). טוב אם תבררי את מסכת היחסים ביניכם עם איש/ת מקצוע. לא סביר שהפורמט של שאלה / תשובה בפורום אנונימי כמו כאן יניב את הנוסחה לשינוי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה