נמצאת במקום שגורם לי להרגיש מטומטמת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/05/2012 | 13:25 | מאת: נ.ל

דומה שכל דבר שאני עושה פה הוא טעות או לא מספיק טוב.עובדת במשרד 3 חודשים, אצל בוסית שידעתי מראש שהיא קשה, כי עבדתי אצלה לפני 10 שנים. אבל אין לי אפשרות כלכלית כרגע לעזוב (בעלי לא עובד ואני המפרנסת). ודומה ששום דבר שאני עושה כאן הוא לא טוב. היא מלחיצה אותי אז אני עושה המון טעויות קטנות, של חוסר תשומת לב, שוכחת המון ויוצאת מטומטמת פעם אחרי פעם. היא גורמת להרגיש מובלת ולא מובילה את הלקוחות בהם אני מטפלת, ובעיקר להרגיש ילדה קטנה ונזופה. ואני פשוט עובדת פחות טוב. היא לא מלמדת כשאני עושה טעות, אלא נוזפת, צועקת וגוערת. גם דבר טוב שעשיתי, והיא שיבחה, התהפך עלי אצל הלקוח. מנסה לא "לקפוץ בראש" ולעשות כל דבר במתינות ומתוך שיקול דעת, אבל טועה בכל כך הרבה דברים. יוצאת אצלה יותר מפוזרת ממה שאני בדרך כלל, ואני מפוזרת ,אבל יודעת לשלוט בזה. לא כאן. ולכן טועה, כאמור, בדברים מטופשים כמו- לא שלחתי מייל שאמרו לי לשלוח, לא מטפלת בזמן בכל מיני דברים קטנים שהיא צריכה להזכיר לי. מה לעשות? כרגע לא יכולה לעזוב למרות שמחפשת

ראשית, לא לבלבל בין גורמים שונים שיכולים לגרום לטעויות ולשיכחה. יתכן וזו תוצאת הלחץ של הבוסית הקשה. אם את בארגון גדול, שבו יש מישהו ב'משאבי אנוש' שיכול להתערב, או שיש תהליכי משוב עם ממונים בכירים - טוב ללכת בכיוון הזה. אם הדרך הזו אינה רלוונטית, הנה הכיוון הבא: פעמים רבות מציאות שאת מתארת היא תוצר של חוסר בקיאות בחומר, או תחושת הממונה שהכפיף אינו בקיא או בשל למטלות. מערכת הציפיות וההתיחסויות שמשודרות לכפיף מהוות 'שמן למדורה': מהולות בזילזול, אינן מקיפות ומייצרות בילבול נוסף לגבי ביצוע המטלות ופחד מכישלון. אם אכן יש בתאור הזה משהו שמזכיר לך את מצבך , כדאי שתבררי את האפשרות להדרכה, או באופן פורמלי או כתהליך אישי שלך. קחי כל מטלה כאילו והיא הראשונה שלך, תייצרי תרשים זרימה של תהליך העבודה, תייצרי 'פיתרון בית ספר' ותתיחסי לכל מטלה כאילו והיתה מבחן הכניסה (עם ספר פתוח) לעבודה. תתני לבוסית 'מאה אחוז תוצאות', אפילו שהדבר יצריך הכנות של שעות מרובות בבית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

20/05/2012 | 13:06 | מאת: נ.ל

יש לי שתי בנות - 4 ושנה שגוזלות את כל "זמן הבית" שלי. וכשמגיע 21:30 והן הולכות לישון, אני כבר הרוגה והדבר האחרון שרוצה לעשות זה לחשוב ולהתכונן לעבודה, שלא לדבר על בעל שאומר לי שאני יותר מדי משקיעה שם ושהוא לא רואה אותי וגם הוא צריך קצת צומי. ודווקא היום, כשחשבתי שעליתי כאן על איזשהו מסלול, היא שוב התקילה אותי בדברים אחרים שלא עשיתי ושוב עשתה אותי מטומטמת ואמרה לי שהיא לא צריכה לעשות לי בייביסיטר. כאילו צריך איזשהו חוש נבואי כדי לעבוד כאן, כדי לנחש את מאוויה. אוף! לפעמים בא לי שתפטר אותי או שאכנס להריון נוסף. מה שיבוא קודם.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה