הורים מסכסכים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

14/04/2012 | 22:05 | מאת: סבתא

שלום ענבל . אני מקווה שאת הכתובת כי אינני יודעת למי לפנות והסיפור הוא כזה : אני בדילמה האם להתערב ולבקש מחתני להגיע לשיחה ולהניח את כל הטענות על השולחן. בתי נשואה לגבר מקסים, הורי החתן אפשרו להם לגור בדירה שלהם שהיא נמצאת בקרבתם וכך הם יחסכו ובין היתר יוכלו לעזור להם עם הילד בהוצאת הילד מהגן , אני גרה כחצי שעה נסיעה מהם , עובדת וחסרת אמצעים ועוזרת להם כמה שאני יכולה, לצערי אני גרושה והגרוש שלי גר בדרום הארץ ומגיע לאזור כל שבועיים . הורי חתני נפגעים מכל מילה ומכל התנהגות שלי ומחממים את בנם נגדי כך שהם גורמים למריבות ביניהם ובתי באה אלי בכל מיני טענות על התנהגותי שאני צריכה להתרפס לפני הורי חתני ולהתחנף להם כי הם מבוגרים ממני והם נותנים להם מקום לגור ללא תשלום וכך הם חוסכים . אתן דוגמא בלבד למקרה של סכסוך : האב של חתני עבר ניתוח וביקרתי אותו בבית החולים ואף התענינתי יותר מאוחר בבריאותו מספר חודשים מאוחר יותר הייתי מאושפזת בבית חולים והם לא באו לבקר אותי או הרימו טלפון לשאול לשלומי פשוט התעלמו , נעלבתי אבל שתקתי ולא אמרתי דבר לבתי שלא יריבו . בחג האחרוןלא הרגשתי טוב ולא התקשרתי להורי החתן לאחל חג שמח , הם כמובן לא התקשרו אלי ומאז הם פגועים ועשו סיפור מזה וגרמו למריבה בין הזוג שאני לא בסדר . בקיצור אני מתלבטת האם לשוחח עם חתני על הנושא ולעשות סוף להעלבויות של הוריו על מנת שהוריו יפסיקו לסכסך ביניהם ובין בתי אלי , בתי לא מסוגלת להתמודד מול בעלה היא פשוט חלשה . מה דעתך עלי לעשות כי ככה לא ניתן להמשיך , לא יתכן שבזה שהם בעלי יכולת יש להם עליונות עלי ועלי לצחצח להם את הנעלים . תודה

מערכת היחסים היא בינך ובינם, כך שאין מה לערב את הילדים. לא סביר להניח שהבדלי המצב הכלכלי הם שמייצרים את המתח; בגיל כלשהו הבינה גוברת על כל מיני שטויות וקלישאות, כך שאדם איכותי הוא יקר ערך ללא קשר לאיזה מעיל הוא לובש ומה מצב חשבון הבנק שלו. צריך להיות בקי בפרטים כדי לדעת איך להתיחס לתאורים שלך: החלמה מניתוח מצריכה כמה ימים, כך שביקור חולים הוא עניין נאה. לעומת זאת טיפול של יום-יומיים אינו מזמין ביקורים, אבל לא פרטת מה עבר עליך. ממה שסיפרת על 'לא הרגשתי טוב' ולכן 'לא התקשרתי' - אפשר להסיק שכל הקשר הזה מאד טעון, ולכן עצתי שלא כדאי לשבור את הראש איך לתקן את הדברים אלא לחפש מעקפים סבירים. הם לא התקשרו לפני החג, כך שסביר כי גם להם יש מטען כבד קודם; זה לא התוצר של העדר צילצול ממך. הנה המתכון לחיים ארוכים ושמחים: ראשית, תהיי מאושרת שהילדים מחותנים בנחת, ותסתפקי בזה. הציפיה שגם ההורים של שני הצדדים צריכים לחיות בהרמוניה אינה עניינית. אם אין כימיה, זה לא סוף העולם. שנית, תייצרי לך את חוג החברים שלך ותעזבי את הנושא. תיפגשי איתם בנסיבות משפחתיות פעם או פעמיים בשנה, כאשר רק 'היי' ו 'איך הבריאות' יהיו חילופי הדברים ביניכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

15/04/2012 | 15:50 | מאת: סבתא

זה מה שאני עושה , שלום , מה שלומכם והיי ולא יותר כי הבנתי שיחסים לא יהיו כאן . הבעיה שלי היא לא היחסים , הבעיה היא שההורים של חתני מחממים אותו ומסכסכים ביניהם בגלל שאני לא התקשרתי לאחל חג שמח וזאת הייתי צריך לעשות ולא הם בגלל שאני צעירה מהם , כך הם חושבים לצערי . מה שרציתי לשאול הוא האם לשוחח על כך עם חתני ובתי בארבע עיניים ולנסות להבהיר להם שהוריו בגישה הזו מסכסכים ביניהם וגורמים לאוירה לא נעימה לכולם . מה דעתך . תודה

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה