זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

06/04/2012 | 12:50 | מאת: רינה

שלום אני צריכה לייעץ עם מישהו שמבין פחות או יותר את מצבי ושייתן לי פיתרון אז אני בת 20 היום אני רווקה מזה 8 חודשים לפני כן היה לי קשר של שנתיים ולפעמים טיפה קשה לי להסתגל להיות לבד..כי הייתי רגילה לחיי זוגיות וגם לחיי מיןעם החבר ועכשיו שאני לבד וביינתים לא מצאתי את פנטנר המושלם לזוגיות וקורה מצבים שאני מחזיקה את עצמי לא לעשות שטויות כמו לעשות סקס עם מישהו ללא מחויבות..כי אני נורא מפחדת כי זה יכול להרוס את השם שלי ואולי זה יכול להרוס את העתיד שלי עם הבן זוג..או שבכלל אפשר להתדרדר כמו הבנות האלה שמחפשות ריגושים .. אז מה מה כדאי לעשות?האם לנסות ?או שפשוט לחכות עד שיבוא הגבר הבא לזוגיות רצינית?

ראשית, לעניין הפרטנר המושלם: גם אם יש דבר כזה, סביר להניח שהתופעה נדירה, כך שצריך זמן, סבלנות וגם שכל: איפה לחפש, וכיצד. שנית, לעניין המין המזדמן: גירסה אחת היא 'לעולם לא' שטוענת שלמיטה נכנסים רק עם האהוב המושלם. גירסה אחרת היא 'לא צריך לחסום הזדמנויות'. כלומר: יש בעייתיות עם ריבוי פרטנרים, אבל יש גם הרבה מקרים בהם הניצוץ מדליק את להט האהבה האמיתית. צריך לכן להיות מצוידת באינטואיציות טובות, וזה לכשעצמו עניין של התנסויות והצטברות חכמת חיים. לא כדאי לצאת למסע החיים עם החלטות נוקשות של 'רק ככה' אלא עם יכולת שיקול שמאפשרת גמישות חשיבתית ורגשית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה