אכזבה מתשובות הד"ר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/04/2012 | 13:33 | מאת: מישהי עוברת אורח

חייבת לציין כי אני מתאכזבת לא מעט מתשובות הד"ר. בייחוד מהתשובה שניתנה כאן - תשובות קרות ומנוכרות. לרגע הייתי בטוחה שהתשובה היא עבודה בעיניים של מישהו... אפשר לתת המון עצות - בטח לא לבטל לגמרי כמעט כל פונה בטיפול מקצועי. לא ברור לי בשביל מה ה"ד"ר" נמצא כאן באתר... מבטוח יש אתרים אחרים שבהם אפשר להיעזר... סליחה על הבוטות. עוברת אורח

במהלך השנים פיתחתי את הסגנון שלהלן: אני נוטה לתת רקע והסבר לתשובותי במקרים בהם יש לי תחושה טובה לגבי היעילות של ההצעה / הכוונה שלי. אני נוטה לקצר כאשר אינני רואה כדאיות בהמשך מצב קיים; משהו כדוגמת 'סימן קריאה'. אני נוטה 'לא לגעת' אלא להפנות לטיפול מקצועי כאשר מדובר בתחום מורכב, מערכת יחסים מתמשכת ומורכבת או תחושה שהפונה אינו במצב נפשי יציב וכל התערבות ללא השגחה מקצועית עלולה לדרדר את המצב. וכמובן: יתכן בהחלט שאני רדוד לחלוטין; עוד סביר להניח שהכל 'בעיני המתבונן' ולכן בהחלט יתכן שתשובותי נתפסות, אצל כמה וכמה, כבנאליות או לא רלוונטיות. אחרון חביב: יתכן גם שציפיותייך (ו / או של אחרים) אינן ראליות . מי שמצפה ל 'טיפול' לאחר מסירת כמה שורות לעיוני - הוא / היא מה שאינו ענייני/ת. תודה על ההערה, שנרשמה כהארה. ד"ר יוסי אברהם

04/04/2012 | 15:35 | מאת: עובר אורח

תשובות קרות ומנוכרות הפנייה לטיפול כמעט בכל פנייה באמת בשביל מה הד"ר נמצא כאן? בטוח שיש אתרים אחרים סליחה על הבוטות

05/04/2012 | 16:24 | מאת: אביבה

למיטב הבנתי ונסיוני.. חום אנושי, אמפטיה ורגישות לא ניתן לרכוש בלימודים באוניברסיטה. (גם בדרך לקבלת תארים מתקדמים, דוקטור או פרופסור) למי שיש את זה - יש ולמי שאין - אין אי לכך, בין כל המומחים למיניהם , כמו גם בין אלה ללא תארים - יש כאלה חמים , אמפטים ורגישים, ויש אחרים קרים ו/או מנוכרים. זו דעתי באופן עקרוני , ללא הבעת דעה והתייחסות לאדם זה או אחר. חג אביב שמח !

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה