נקודת מבט קצת אחרת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

22/02/2012 | 18:44 | מאת: לירי

שלום רב! אני אלמנה מזה שלוש שנים, לאחר כ40 שנות נישואין טובים לחבר הראשון שלי. לאחרונה הכרתי גבר, בערך בגילי ( אנו בשנות ה60 המוקדמות). אפשר לומר שטוב לנו יחד גם בחלק הזוגי וגם כיף לשבת לדבר ולצחוק. בתחילת הקשר הוא מאד רצה לעבור לגור איתי ואני הבהרתי לו חד וחלק שזה לא יקרה כי אני לא רוצה לגור עם אף אחד. אני במצב כלכלי טוב והוא טוען שמצבו הכלכלי רע מאד. לפעמים שיחת טלפון בבוקר נפתחת בהודעה שהיום הוא הולך לקחת הלוואה מהבנק,או שהוא מבקש שנפסיק את שיחת הטלפון בגלל "עלויות", או שהוא מציע לנסוע לטייל היום כי בשבוע הבא הדלק מתייקר.זה ממש לא כיף לפתוח ככה את הבוקר. בכל התקופה הזאת לא בילינו אף פעם במסעדה או בבית קפה (פרט לשתי הפגישות הראשונות בהן שתינו תה ואני שילמתי את חלקי, אמרתי לו שבכל הוצאה שתהיה אני מתעקשת לשלם את חלקי) הוא טוען שהאוכל במסעדות ובבתי הקפה לא בריא ושהוא ממש לא אוהב מסעדות ובתי קפה, לכן אנחנו מבלים בחיק הטבע ואני תמיד דואגת להביא כיבוד. נראה לי קצת מוזר שאדם ממש לא אוהב מסעדות והחלטתי לבדוק את הדבר, הצעתי להיות זאת שתזמין ותשלם במסעדה הוא מיד הסכים ושאל כמה פעמים מתי הולכים למסעדה אז אמרתי לו שאני לא רעבה. זה ממש דחה אותי ורציתי לסיים את הקשר כי קשה לי לקבל שגבר רוצה שאישה תשלם עבורו וזאת כשהוא יודע שאני אשלם את חלקי. לא הפסקתי את הקשר כי יש בו גם דברים טובים. מה שהכי מפריע לי זה שהוא כל הזמן טוען שאני מיליונרית ( ואני רחוקה מכך מאד) ואילו הוא אדם עני.( אני בספק גדול שכך המצב כי יש לו רכב ורכוש ששווים כסף ולא יכול להיות אדם עני ומסכן שמחזיק רכב, הוא גם מתלבש יפה) ועוד הוא אומר שאם זה היה הפוך, כלומר אם היה לו כסף הוא היה נותן ועוזר. אני ממש לא אוהבת שהוא מתחיל לספר לי על הבעיות הכלכליות והחובות שלו והצעתי לו שלא נדבר על כך . הוא טוען שאני חברה שלו ולמי הוא יספר אם לא לי? (אבל הוא לא בעלי אנחנו מכירם 3 חודשים ) החלטתי לפתוח את הנושא ולהתעמת איתו, אמרתי לו שהדיבורים על כך שאם היה לו הוא היה נותן ומי שיש לו צריך לתת מאד מפריעים לי כי אני מבינה מכך שהוא רוצה שאני אתן לו.ואני לעולם לא אתן כסף לאף אחד, גם כי אין לי עודף כסף וגם כי אתן רק לבני משפחתי, כמו שצריך להיות.הוא טען שהוא ממש נעלב ושאני מפרשת לא נכון את הדברים.הצעתי לו שנפסיק לדבר על נושאים כספיים. .על הרקע הזה יש בינינו נתק. מבקשת לקבל פרספקטיבה נוספת מאנשי הפורום. תודה מראש לירי

I'm away from my Hebrew 'speaking' computer; will get back to you in 2 weeks Dr. Yossi Avraham

את אומרת שהזוגיות שלכם טובה לך; מדווחת שהלחץ הכספי של בן זוגך ידוע לך, דהיינו שאינו מנצל את מצבך המשופר בצורה לא נאותה. לא ברור לי מדוע לא ניתן לבלות ו 'לצאת' בלי להכנס להוצאות כספיות מהותיות עבור בן זוגך. מה רע בחיק הטבע וסנוויצ'ים? ואם את רוצה להציע מימון לבילוי כזה או אחר, טוב שתציעי ברוח טובה ולא במסןןה של בוחן אמינות. הנה תחושתי: סביר להניח שמה שמפריע לך זו האפשרות לדווח לחברות ולבני המשפחה שמצאת אביר עם סוס לבן. אם אכן זהו הלחץ החברתי, הצעתי היא שאל תתחשבי בזה. מאד קשה למצוא את האישיות שתתאים לך, והשורה הסופית היא שזה יותר משמעותי ממישהו עם ארנק יותר תפוח. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה