בעיה זוגית....

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

02/12/2011 | 13:17 | מאת: אמנון

יש לי חברה כבר קרוב לשלוש חודש עכשיו הכל סבבה באמת, רבים מידי פעם לא משהו מיוחד. עכשיו יש דבר שנורא מציק לי (בכוונה אני רוש קצר וקולע) כל האקסים שהיא הייתה עימם לפני שהיכרה אותי כותבים לה אסמסים מזימינים אותה לסרטים באולינק וכו , עכשיו אמרתי לה זה מפריע לי שחברים שלך כל הזמן מציקים לך עוד יש מצבים שזה מולי!!! והיא תמימה חבל על הזמן בגללשהיא תמימה אז מטרידים אותה החברים הקודמים בשביל לחזור, לדוגמא חבר הקודם שלה מת לחדש את המערכת יחסים שלה כי במקרה אני מכיר אותו אישית , אז היא בשביל שאני לא יהיה איתו במערכת יחסים פגומה בגללה היא הזמינה אותו לבאולינג בלעדיי!!! מה אני אמור לעשות!? לא יודע אמרתי לה שזה מפריע לי כל האסמסמים והדיברים מהצד שחברים שלה רוצים לחזור אלייה ,אחת הסיבות שאני לא רוצה שהיא תדבר איתם זה בגלל שהחברים הקודמים שלה כל הזמן אומרים לה בואי נחזור את לא באמת חברה שלו וכו וכו , עכשיו בסופו של דבר זה יכול לחדור אלייה המילים ההאלה והיא תעשה החלטות שאי לא רוצה.... מה עושים אני באמת לא יודע?!?! תעזור לי.....

אני בספק אם אכן מדובר ב'בעיה זוגית' או במשהו שקשור יותר אליך מאשר אליה: אתה מניח שהיא "תמימה, חבל על הזמן" וגם ..."היא תעשה החלטות שאי לא רוצה...." ולא לוקח בחשבון שיש לה רצונות משלה ויכולת עצמאית להחליט. אמרת מה שאמרת, והיא עושה מה שהיא עושה, וזה אומר שאו שאמרת בצורה שאיננה מתאימה, ואם זה ככה - נסה שוב לשוחח, בצורה אחרת; או, יתכן שמה שאמרת לא מתאים לה. היא עדיין אינה סגורה איתך ולכן לא סוגרת עניין עם האקסים. ואם זה לא מתאים לך, תסיק את המסקנה ותפרד לשלום. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

02/12/2011 | 18:58 | מאת: מוני

אמנון, בקצרה אומר לך כך: ד"ר אברהם הגיב צורה מאוד אסרטיבית לפנייתך ולדעתי כך צריך להיות במקרה שלך. אני הייתי מנסה גישה נוספת: כשתשוחח איתה שוב, שאל אותה: "האם את היית מקבלת את העובדה שחברות/ידידות שלי היו כל הזמן מתקשרות אלי בזמן שאני במערכת יחסים איתך והן יודעות זאת"? יכולות להיות 3 תשובות: 1. לא 2. לא אכפת לי 3. תעשה מה שאתה מרגיש- לי טוב כך אם היא תענה לך אחת מהתשובולת 2 או3 תסיק את המסקנות. לך זה לא מתאים שיתקשרו אליה וזה מפריע לך ( אך כפי שד"ר אברהם אומר שיש לה חיים משלה). אכן, אין כאן המדובר בבעיה של זוגיות אלא בבעיה שלך עצמך. תנשה לשוחח איתה בגישה שהצעתי ( העמד עצמך במקומה) , לפעמים זה עוזר. גישה זו זה נקראית האנשה עצמית. מתאים לך תמשיך, לא מתאים לך, תסיק את המסקנות ותיפרדו לשלום בברכה, מוני

02/12/2011 | 19:07 | מאת: מוני

02/12/2011 | 19:30 | מאת: מוני

אמנון, חיפשתי מונח עברי שיתאים לדעתי אך לא מצאתי כזה בעברית אלא מונח באנגלית שמתאים בדיוק למצבך: Take it or leave it. בברכה, מוני

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה