כוונות זדוניות?

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

21/10/2011 | 13:35 | מאת: פלונית

כשאני נפגשת ברחוב עם גבר המוכר לנו (שנינו נשואים), תמיד מחמיא לי. הפעם סגנון דיבורו היה שונה: "את נראית מאד מאד צעירה, מוכנה שאכיר לך מישהו"?? הייתי בתדהמה, עניתי שאני לא מחליפה את בעלי באף אדם.. האם ניסה לגשש לבחון אם אהיה מוכנה לבגוד עימו? או סתם צחק? ונגיד ואמר בצחוק,לדעתי: לא מקובל אפילו בצחוק לדבר כך עם אישה שכבר נשואה.מה דעתכם על הנ"ל?

סביר שיש משהו באופן שבו את מתקשרת (מילולית וגם לא מילולית) שמשדר לגבר הזה שאולי רצוי לך לזרום בכיוון הפלירט. נשים צריכות לקחת 'אחריות חברתית' רבה יותר מאשר גברים ביחס לאופן בו הסביבה החברתית תפרש אותן. נכון שאינך יכולה לקחת בחשבון כל פרשנות של כל אחד, אבל טוב אם תבדקי את התנהלות הדברים ביניכם בעבר; אני מניח שתמצאי שם את הרקע לאמירה האחרונה, שהביכה אותך. ולגבי העתיד: תוותרי על המפגשים שבהם ..."תמיד מחמיא לי" ותנתקי מגע; ככה לא תאפשרי למצבים מביכים מהסוג שתארת לחזור על עצמם. יתכן ותרגישי שאינך הכי מנומסת, אבל החיים לפעמים מציבים בחירה בין שתי אפשרויות בעייתיות. במקרה הזה יותר כדאי להשמע צוננת ודוחה מאשר לאפשר להשמיע אמירות חמות מדי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה