תקשורת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

03/10/2011 | 08:36 | מאת: שחר

שלום. אני נשוי + ילד מתבגר אחד . אבקש להתיעץ בנושא תקשורת שיש לי עם אשתי . לאורך כל חיינו המשותפים בכל פעם שאני פונה אליה בבעיה אישית שקשורה גם אליה או לילד בבית שמפריעה לי היא מקשיבה לי לא עונה מייד ואינני יודע האם היא מבינה / מסכימה / לא מבינה / לא מסכימה / מה דעתה , פשוט קיימת שתיקה ולכן אני מבקש שתחשוב ותתן לי תשובה תוך יום יומיים איך היא מסכימה או מציעה לפתור את הבעיה . לפעמים היא משנה את מה שביקשתי אך זה לא מחזיק הרבה זמן ושוב חוזר לאותו מצב . המענין שכשהיא מגיעה עם בעיה שמפריעה לה היא יודעת ליזום שיחה ורוצה לקבל תשובה . בקצור לאחר מספר ימים היא לא חוזרת עם תשובה ופשוט מתעלמת מאותה שיחה אולי בתקוה ששכחתי , אולי בגישה של כלב נובח לא נושך , ממש לא יודע . מה המלצתכם לשנות את המצב . תודה

אין לי מענה ישיר, כי חסרים הרבה פרטים על מהות העניינים שאתה מתיחס אליהם, אופן התקשורת, וכו'. אז הנה כיוון מחשבה שמתיחס לא ישירות לדבריך אלא להסטוריה שאני מכיר: כללית, נתקלתי לצערי במאות מקרים בהם בת הזוג קיבלה יחס לא ענייני ובחרה להגיב בשתיקה כדי לא להכנס לעימות, עם עצמה או עם בן זוגה. בדוק לכן האם אינך מפיל את עצמך לתוך החבורה הזו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה