שאלה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

05/08/2011 | 22:45 | מאת: דינה

אני בקשר ידידותי עם גבר נשוי כבר תקופה ארוכה.הכרתי אותו בבית ספר לרפואה משלימה-שם עבד, כאשר אני התעניינתי בלימודים שם. הקשר התפתח לכך שהוא תרגל עליי מסאז'ים שלמד שם(הוא התחיל ללמוד רפואה משלימה בעצמו), ולכך שסיפר לי על בגידות ש"קורות" לו במהלך עבודתו אבו בחייו בכלל. אני לא יודעת אם אני האדם היחיד שסיפר לו את מה שקורה לו - בין אם הוא רואה בחורות ערומות על מיטת המסאז', או שיוצא לו ממש סקס בכל מיני מפגשים. לי יש חבר כבר שנה, שכאשר נודע לו העניין טען שזה לא בסדר שאני בקשר עם הגבר הזה ושאני למעשה משתפת פעולה עם הבגידות שלו(זה מה שהפנמתי משיחה עם החבר שלי לגבי הגבר הזה). איתי הוא אף פעם לא הגיע לסק, אפילו לא לנשיקה. פעם אמר לי שהוא תוהה איך לא הגענו לזה ואמרתי לו שאני לא רוצה לעשות את זה עם גבר נשוי. הוא היה נפגש איתי באוטו מדי פעם לשיחה וזהו. החבר שלי ממש התרעם על זה. השאלה אם החבר שלי קנאי או שאני באמת עושה פה משהו לא תקין. לי אישית זה לא הפריע לשבת איתו ולדבר מדי פעם. אישתו לא יודעת על הקשר בינינו. הגבר בן 50+ ואני בסביבות גיל 30, ויש לו כבר ילד נשוי.

07/08/2011 | 00:33 | מאת: מוני

דינה, מספר שאלות: א. אם יש לך חבר , מדוע את נשארת בקשר עם גבר אחר יהיה מי שיהיה? ב. את נמצאת בקשר עם גבר בן למעלה מ-50 , נשוי ועם ילד- לא יאה , לא נאה ולא תקין. מדוע את ממשיכה זאת? בהחלט לא תקין. אינך הפסיכולוגית שלומה עוד שיש לך חבר. את שואלת אם החבר שלך קנאי? אולי כן ואולי לא אך אני בטוח שהוא לא רואה בעין יפה קשר עם גבר אחר. לך זה לא מפריע לשבת ולדבר איתו מדי פעם, אך חשבץ שאולי לחבר שלך זה מפריע? אני בטוח שכן. ייתכן שהמחשבות אצלו מתרוצצות בזמן שאת יושבת לשוחח עם אותו גבר ואני לא מתפלא על כך. זה לגיטימי ולטווח ארוך את עשויה ואף עלולה להימצא במצב שהחבר שלך יעזוב אותך ולא אתפלא אם זה יקרה. "אישתו לא יודעת על הקשר בינינו". נשמע רע עוד יותר. ומה אם יוודא לה באופן זה או אחר? את מוכנה ליטול אחריות על הרגשותיה של אישה אחרת שהיא אישתו החוקית ועימה יש לו מערכת חיי נישואים רבת שנים? אני לא הייתי מוכן להיות במקומה כאשר כל הנושא "יתפוצץ" לה מול הפנים. תחשבי אם היית את במצבה.איך את היית מרגישה? בטוח שלא היית מרגישה טוב. הפרש הגילאים אינו פקטור למערכת יחסים תחילית כאשר שניכם מגיעים " נקיים", דהיינו, הוא גרוש, את גרושה, הוא גרוש, הוא רווק את רווקה, הוא גרוש את רווקה. בכל מקרה שניכם פנויים. זה כבר נראה ונשמע יותר טוב והפרש הגילאים אינו בעיה אם לא רואים אותו כבעיה. כבר קיימים מקרים רבים מאין אלו. לא כך המצב אצלך. החבר שלך צודק במלוא מאת האחוזים. ותחשבי על זה. בברכה, מוני

07/08/2011 | 00:42 | מאת: מוני

דינה היקרה, אם זה היה קורה לי ואני הייתי החבר שלך, הייתי מדבר איתך על הנושא פעם או פעמיים ואם לא היית מבינה הייתי אומר לך כך : שיהיו לך חיים טובים ומאושרים- שלום וביי. אבל זה אני. בברכה, מוני

אם זה בסדר לדבר עם גבר נשוי על סקס!? זאת החלטה פרטית ואישית שלך. ,אך חברך כניראה רואה בשיחה על ענינים אינטימים דרך למצב אינטימי , הוא מודאג ,ולא בטוח כמה זה אפשרי . מתפקידך לעזור לו להרגיש בטוח. ברגע שחשפת את הסיפור הרחיבי והסבירי יותר את עמדתך , כך שיוכל לקבל יותר אינפורמציה עליך ולהרגיש שאת בוחרת לראות בחברך שותף מלא ואת מאמינה ביכולת שלו להרגיש בטוח בקשר.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה