משיכה מינית בקשר

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

24/06/2011 | 09:32 | מאת: תומר

שלום,אני בן 25 ואני חזרתי לאקסית שלי לפני כשבועיים יצאנו בערך שנתיים לפני שנפרדנו,וכשנפרדנו זה היה כי כבר לא היה לי כוח נפשית לקשר הזה ורציתי משהו אחר היינו פרודים כחצי שנה ולאחרונה ביוזמתי חזרנו הבעיה שלי היא שכנראה הבנתי מה שלא עבד בקשר,וזו העובדה שאני לא נמשך אליה מינית, מבחינת כל הדברים בה,היא הבחורה הכי מתאימה לי שיש,נותנת חופש,חושבת כמוני,יש לנו קשר רגשי ממש טוב והיא בדיוק מה שאני מחפש,והיא עושה בשבילי הכל. חוץ מהקטע של המשיכה המינית השאלה שלי,האם המשיכה המינית הזאת עלולה להיות זמנית? הפחד שלי לאבד אחת כזאת ולעשות את הטעות של חיי מצד שני קשה לי מאוד לחיות עם העובדה שאני לא נמשך אליה ואף קצת מובך מהקשר הזה רציתי לקבל אולי הכוונה מסוימת תודה רבה

24/06/2011 | 18:29 | מאת: מוני

תומר, אתה מציין מספר דברים שהם ממש מהותיים בקשר. "היא הבחורה הכי מתאימה לי" "נותנת חופש" "חושבת כמוני" "קשר רגשי ממש טוב" "היא בדיוק מה שאני מחפש" "היא עושה הכל בשבילי" תומר, אתה מציין כי גם ניסית קשר אחר שהחזיק מעמד 6 חודשים ובתום 6 החודשים החלטת לחזור אליה. דהיינו, כל מה שאתה אתה טוען מביא אותך למסקנה אחת בלבד והיא שכל מה שאתה טוען לגבי רגשותייך אליה הוא אכן נכון והרי אם זה לא היה כך היית ממשיך לרעות בשדות זרים. עובדה- לא עשית זאת וחזרת אליה ומן הסתם לא עשית זאת בחיפזון אלא לאחר מחשבה עמוקה והחוסר באותם דברים משותפים שאותם כבר ציינת ואני ציטטתי. קיימת בעייה אקוטית של הקשר המיני ביניכם. תומר, קיימים כל כך הרבה פתרונות למצב שכזה שאינך מעלה על דעתך. לא על כך יקום וייפול דבר. בחיקך בחורה שאתה מציין כל כך הרבה סופרלטיבים טובים כלפיה ולגביה עד כדי מצב שזו אכן בחורה שאכן הינך רואה עצמך בקשר איתה לאורך שנים רבות, והרי מי רוצה/ ירצה לאבד התאמה כל כך מושלמת בין בני זוג כפי שאתה מציין. את מציין קשר מושלם מבחינתך(לא פירטת ולא ציינת את הרגשותיה היא טלא רק רגשותיך אתה). באם גם היא מרגישה כמוך הרי שוב אנו חוזרים לבעיה המינית. אם לא היית מציין כל כך הרבה דברים טובים עליה, והרי אתה מציין דברים טובים אשר מתאימים לך לקשר לאורך זמן, הרי ייתכן כי הייתי מציע כי לאור הבעייה המינית (שלןא ניתן כלל להתייחס אליה כדבר של מה בכך), כי תיפרדו, ואולם, מאחר וחצי הכוס המלאה הרבה יותר מלאה מחצי הכוס הריקה, יש לעשות כל מאמץ,יהא אשר יהא לשם החייאת /הבראת הקשר המיני. חשם כך קיימים סקסולוגים ואנשי מצקוע בתחום שילוב פסיכוסקסולוגי אשר ייתכן כי יעזרו מאטד ונושא הבעייה המינית יבוא לידי פתרונו. רעית בשדות זרים, ניסית ובסופו של עניין החלטת כי היא היא הבחורה המתאימה ביותר עבורך. על קשר כזה אין לוותר כי בכל שלב בחיים קיימים קשיים אלו או אחרים והכל מטבע הדברים והטוב שאתה מוצא בה הוא מתכון בטוח להתגבר על בעיות שיתעוררו במהלך החיים באשר אתה מציין בעצמך כי הינכם מתאימים מכל הבחינות. אכן וללא צל של ספק, הנושא המיני מהווה בעייה עבורך אולם באם תבחן את הנושא לטווח ארוך, הרי כי תגיע למסקנה המתבקשת מאליה כי בחורה מאין זו כפי שציינת תעמוד לצידך בטוב וברע. לאור כל זאת אני חוזר ומציע ומשוכנע כי הנושא של הבעייה המינית ניתן לפיתרון ובאם תרכז מאמצים לכיוון מציאת הפיתרון בעזרת אנשי המקצוע המתאימים, הרי אין ספק כי בעייה זו תבוא לידי פתרונה. הטוב בה גדול הדבה יותר מבעייה אחת שניתנת לפיתרון על אף שהיא בעייה מהותית ואני נוטה ומסכים לדעתך במלוא 100%. עשה את כל המאמצים ובטוחני כי תצליח/ו להתמודד/להתגבר על העניין. בברכה, מוני (אין דעתי זו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי)

ההבט הפסיכולוגי על הזוגיות שתארת מאמץ את מה שנאמר בשעתועל אחד ממשחקי הכדורגל ההסטוריים: ..."ככה לא בונים חומה". מצב של התאמה אישיותית ללא התאמה מינית לא צריך לעורר תמיהה. 'משיכה' היא עניין שקשור ברבדים גינטיים קדומים. בתקופה שנולדת הנחילו ה 'גששים' לאומה את המערכון עם הקטע על 'מיץ נטול מיצין'. לאחר הרבה שנים קרא פסיכולוג בשם סטרנברג 'אהבה ריקה' למצב בו הזוגיות מאופיינת כמכילה את הרכיבים של 'אינטימיות' ו 'מחויבות' אבל אין בה 'משיכה'. הוא העריך שזה מצב שאינו בריא לשני הצדדים ושאמור לנגוס בתוחלת חיי הזוגיות או בתחושת האושר של השותפים לזוגיות הזו. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה