השלכות פרישה מוקדמת

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

19/06/2011 | 11:33 | מאת: רבקה

שלום רב, אני פונה אליכם כיון שאני, אחיי ואימי אובדי עצות, אבי יצא לפנסיה מוקדמת לפני כ-13 שנה בגיל 47 משרתו האחרונה היתה מנהל מחלקה ויו"ר ועד עובדים במפעל גדול מאוד.בשנים הראשונות לפרישה התנדב במס' מקומות. בעשור האחרון, הוא נוטה להתבודד, לא להעסיק את עצמו, אינו מעוניין לחזור להתנדבות מטענה שזה משעמם אותו, אינו מוכן למצוא עבודה אחרת מהטענה שזה לא משתלם לא. אוסיף ואציין כי משפחתו היחידה היא אנחנו הילדים ואימי ולכן אנחנו כל עולמו, ב5 השנים האחרונות החל להתקרב לדת וסדר היום שלו מסתכם בהליכה לביה"כ. אין לנו בעיה עם הקירבה לדת כיון שבמקור אורח החיים בבית מסורתי, אבל נראה כי מאדם שנון,בעל יכולת השפעה ובעל חשיבות הפך להיות דכאוני ואבוד. ממש מבקשת עזרתכם!ברור לנו שנדרש כאן ייעוץ מקצועי אך לא נראה לנו שיהיה שיתוף פעולה מצידו. אשמח אם תכוונו אותנו כיצד בכלל להתחיל ולהחזיר אותו למסלול חיים נורמלי שיתאים לגילו הצעיר (60).

מסיפור הרקע לפרישה אפשר להניח שהתשתית הכלכלית שנפרשה היתה טובה, וזה טוב, אך בו זמנית יצרה מציות שבה אין הכרח כספי שיניע לצאת לעבודה. וכאן נכנס הפתגם ש'כסף זה לא הכל' וזה המקום להתיעץ עם פסיכולוג תעסוקתי אודות תחומי עשייה מאתגרים, לא דווקא בשל הפן הכלכלי. ראו על התהליך של 'הכוון תעסוקתי' באתר שלי, במדור על תעסוקה וקריירה www.dr-joseph.com ). לאחר מציאת כיוון יש ללכת לאלו שכבר מצויים בתחום, לשהות לידם ולחוש האם אכן האתגר מתעורר. יש כאלו שמשפצים מכונות או מתקנים מלפני חמישים או מאה שנים, יש שלומדים איך לגדל עז ולהכין גבינה, והרבה הולכים לכיוון האספנות ומתמחים בבולים, כתבי יד או פרפרים. לא רק מובטלים מיואשים, אלא גם גילאי שישים הרפתקנים ממלאים את הקורסים שמלמדים שיפוץ מבנים, הערכת תכשיטים, מכונאות או חקלאות אורגנית - וזו רשימה מאד חלקית. יש שיקולים כספיים אודות כדאיות העיסוק, אבל המניע הוא האתגר, והרווח, מלבד הכסף, הוא התוצר. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה