פער גילאים בין זוג

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

23/05/2011 | 20:26 | מאת: רומי

יוסי/יהודית שלום, אני בת 35, רווקה ונמצאת מזה 3 שנים בקשר רומנטי עם גבר בן 60. הסביבה הקרובה אינה תומכת בקשר בגלל פער הגילאים ומנסה להניע אותי מלהינשא לו. מאידך, אני מרגישה כי הוא אהבת חיי ואיני רוצה לחיות בתחושת החמצה ולוותר על האהבה הזו בגלל שההיגיון אומר שהקשר אינו "נורמלי". מה את/ה חושב/ת על קשר עם פער גילאים כזה? האם את/ה מכיר/ה קשרים דומים שהצליחו? האם עלינו לקבל החלטה מתוך רגש, ללכת עם הלב או להיכנע לרציונל? תודה, רומי

הזיווג אינו שגרתי, אבל אפשרי. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

25/05/2011 | 22:14 | מאת: מוני

רומי שלום, עובדתית,מה כולנו מחפשים? א ה ב ה!!! אהבה פירושה נתינה,פירגון,כבוד הדדי ועוד מרכיבים אשר מפרים את הזוגיות. אכן, פער הגילאים והזיווג אינו שגרתי כדעתו של ד"ר אברהם אך אפשרי. אני נוטה לנתח את העניין בשילוב בין הרגש לרציונל. האם קיים רציונל לאהבה? השילוב האולטימטיבי הוא של שניהם יחד,אך זה קשה ועל אף כמה וכמה כששני בני הזוג הם באותה דעה. " אני מרגישה כי הוא אהבת חיי" איני רוצה לחיות בתחושת החמצה" "נמצאת 3 שנים(!!!) בקשר רומנטי" 3 ציטוטים שמראים יותר מכל כי אכן מדובר באהבה ואהבה אמיתית. 3 שנים אינן פרק זמן קצר. 3 שנים של קשר של אהבה. אני אישית מכיר 2 קשרים רומנטיים מאין אלו כאשר פער הגילאים דומה לפער בינך לבן זוגך. ב-2 המקרים, הקשר הוא מ ק ס י ם במלוא מובן המילה. מהו הרציונל? אם כולנו היינו הולכים לפי הרציונל, הרי כי היינו מתפקדים כרובוטים המונעים ממוסכמות חברתיות, סטיגמות ושלל פעולות החסרות רגש וכולן בגדר הרציונל. אהבת חייך? זה מצרך נדיר מה עוד שאחרי 3 שנים את מרגישה כפי שאת מרגישה. דעתי- לא מפספסים אהבת חיים מה עוד שאין המדובר באהבת בוסר אלא אהבה בין זוג בוגר. הסביבה? הסביבה לא מכירה בפער הגילאים ואינה מונעת כמוך מאהבה אלא מתוך רציונל כאשר הרגש האמיתי שהוא רגש האהבה חבוי בתוכך ואותו אין הסביבה מכירה/מבינה/מקבלת. רומי: GO FOR IT 2 הזוגות שאני מכיר הינם הדוגמא הטובה ביותר ולראות מהצד זה מחייה נפשות. בברכת חיים מאושרים,?(ואני בהחלט מאמין כי כך יהיה.) מוני

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה