אהבה

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

22/05/2011 | 22:59 | מאת: אני

יוסי שלום, לפני קרוב לשנתיים הכרתי בחור מדהים שבא לקנות אצלי משהו,יום אחרי הוא שלח לי פרחים לעבודה עם טלפון שלו וכשהתקשרתי הוא הזמין אותי לצאת.יצאנו במשך שבועיים אך הייתי מגעילה אליו ושיחקתי הרבה משחקים,כי הגעתי מקשר שנפגעתי ממנו,הוא קלט את זה ונעלם לי לחודש וחצי. עלי לציין כי בזמן הזה שכבנו פעם אחת ואחרי הוא נעלם כי לא הייתי ממש איתו ועדיין היה לי רגש למישהו אחר והוא קלט את זה.אחרי חודש וחצי הוא שוב בא לקנות אצלי וניסה ליצור איתי קשר, אני הייתי פגועה ולא כ"כ נעניתי במהירות.הוא חיזר בסמסים במשך 3 חודשים ואחר כך התחלנו לדבר בטלפון שבועיים ואז נפגשנו.במפגש שכבנו,הייתי קצת סגורה כי לא הרגשתי עדיין חופשיה איתו במיטה והסברתי לו את זה.הוא כעס ואמר"זה קשה לעשות קוצי מוצי 3 שעות עם מישהי שאתה לא מאוהב בה".קמתי והלכתי מיד.אחרי שבוע קרה אצלי משהו בעבודה והתקשרתי אליו שאני רוצה לראות אותו והוא אמר שהיום עסוק נפגש מחר,וכמובן אף אחד משנינו לא יצר קשר.אחרי 3 חודשים הוא פתאום הופיע אצלי בעבודה ורצה לקנות משהו.לקח מספר ונעמד מולי.אני כמובן המשכתי לקבל אנשים לפי התור.כנראה הוא התעצבן שלא התייחסתי אליו(הייתי נורא פגועה),הוא זרק את המספר עשה שלום והלך ואחרי יומיים אחותו באה וקנתה את מה שהיה צריך.התגעגעתי אליו מאוד כל התקופה הזאת ואוגוסט שעבר יצרתי איתו קשר דרך הפייסבוק(רשמתי לו שיש לו תמונה יפה),הוא לא הגיב אבל ביקש לצרף אותי לחברים שלו.היינו שם חברים שבועיים והוא היה רואה אותי שאני מחוברת בצ'אט ומעולם לא פנה.החלטתי למחוק אותו ולשכוח אותו אבל הוא לא יוצא מראשי.אני רשומה לאתר הכרויות שאחר כך ראיתי שגם הוא נמצא שם (אני לא נמצאת שם בגללו, הייתי עוד לפניו).כרגע עשיתי הפסקה מהאתר וכבר 3 שבועות שלא נכנסת.הבעיה היא שאני עדיין אוהבת אותו ומרגישה החמצה והרבה פעמים אני מסתכלת אם הוא באתר או מתי נכנס ( בקיצור עוקבת אחריו בלי שהוא ידע על כך).אני לא יודעת מה לעשות? האם לשכוח אותו או לא? האם עשיתי את כל מה שאפשר? אני לא רוצה להוריד מערכי ומרגישה שעשיתי די הרבה כדי לחזור אליו.האתר הזה הוא מאוד גדול ונותן די אינפורמציה על האנשים ואני מתחברת אליו ( לא נמצאת שם בגללו) האם להשאר שם?

הכותרת לפנייתך היא 'אהבה', ואת מעידה על עצמך שאת עדיין אוהבת אותו. אילו היית בגיל שש עשרה הייתי משאיר את העניין ללא תגובה, אבל אני מניח שאת כבר מזמן לא שם, ולכן תחושתי ש 'זה העניין': לא התבגרת רגשית באופן שתואם את גילך. הצעתי היא שכן תעזבי את הנסיונות 'לחזור אליו' כי בעצם לא ממש היית שם. אילו ידעת לפתח קשרים כראוי, המפגש הלא מוצלח מלפני שנתיים לא הייה כה משמעותי. גם אם תיתקלי בו במקרה, ספק אם התשתית האישיותית שלך תאפשר לזיק שקיים אצלך ליצור משהו משמעותי. שיני הזמן נוגסות; לא הצלחת להתקדם לבדך בשנתיים האחרונות ולכן כדאי להעזר במנחה מקצועי. ראי מדור 'פסיכולוגים' בדפי זהב (קליני או חברתי). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

26/05/2011 | 17:12 | מאת: מגיבה

קונפרונטציה היא אכן כלי טיפולי שיכול להביא לעיתים תועלת אבל לא לפני שנוצר אמון בתהליך טיפולי ובטח לא במסגרת אינטרנט. אין שום סיבה בעולם להעליב ככה פונה במשפטים כמו "ספק אם התשתית האישיותית שלך תאפשר לזיק שקיים אצלך ליצור משהו משמעותי". אני מבינה שעברת לתחום החיזוי והניבוי, והנימה הפטרנליסטית היודעת כל אולי מעצימה אולי את התחושה העצמית שלך- אך מצמצמת את האדם שפנה אליך לעזרה. לצערי הרב מטפלים עם סגנון יהיר על גבול התוקפני קיימים עדיין בשוק אך שייכים אני מקווה לזן עתיק ונעלם. היתי מציעה לך לנסח את התשובה שנית עם אכן רווחתו של הפונה עומדת עדיין לנגד עיניך.

27/05/2011 | 14:13 | מאת: אביבה

ד"ר אברהם, אני מסכימה עם דברי "מגיבה" שיש כאן מידה של העלבה. בנוסף, להטיל ספק ביכולת 'התשתית האישיותית' של אדם- בשביל זה ,להבנתי, צריך להכיר אותו באופן יסודי יותר, ולא להסתמך על כמה משפטים באינטרנט. ועוד משהו, ברשותך, בשפה פשוטה - כתבת: "אילו היית בגיל שש עשרה הייתי משאיר את העניין ללא תגובה" מילא, אם היית מגיב לבת שש עשרה וכותב שאינך מטפל או מייעץ לבני נוער, הייתי מבינה. אך מדוע בת שש עשרה אם היתה כותבת את מה שכתבה כאן הפונה בפורום , צריכה להישאר ללא תגובה? בברכה

30/05/2011 | 16:25 | מאת: אני

התשובה של ד"ר יוסי אברהם היתה מספקת ועזרה לי מאוד, הדגש והמסר העיקרי שד"ר יוסי ניסה להעביר לי וזה אכן עבר הוא ששיני הזמן נוגסות- להתקדם הלאה ומהר ולשמור על האינטרסים שלי, אכן בעבר לא ידעתי לפתח קשרים כראוי, למדתי לקח, ולמדתי מטעויות ונכון להיום אני כן יודעת לפתח קשרים. תודה

חן חן עלמת החן. ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה