מה אעשה אם יהיו ילדים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

11/05/2011 | 14:07 | מאת: לימור

מה לעשות שבן זוגי כבן 28 חושב שהכול מגיע לו גדל עם כפית של זהב בפה ממש מפונק ותמיד הוא חושב מהבט ן ללא חשיבה מוקדמת כלל איך אפשר לגרום לו תחשוב קצת הגיונית כי הוא ימבה טעיות אני מרגישה כול פעם שאני אומרת לו משהו או מעירה לו זה פוגע לו באגו מה אני הגבר מה את חושבת שאת אומרת בהרגשה שלי לפחות זה נראה ככה וזה יוצר אנטי מצידו נראה כך כמצב אוטומטי ללא חשיבה של כדאיות בכול מיני מצבים בחיים איך עלי להתמודד עם זה ? באילו דרכים ? אני ממש מתבעסת מזה גם עכשו שאנחנו נשואים אמא שלו נותנת לו להיות כזה תלוי ולא עצמאי לא מספיק מפותח לפעמים אני מרגישה שאני חיה עם ילד וזה מתיש אותי בקטע הזה אנחנו ההפך הגמור לגמרי אין לי כסף לטיפול וגם לא יודעת מה לעשות איך מתמודדים עם זוגיות מורכבת שכזו

כל דפוס התנהגות נלמד יכול להבנות מחדש. אם אינך בקטע של הסתייעות במומחה, אז הנה שלוש חלופות: יש להניח שהאמא שלו וגם את (בעבר, כשקיבלת אותו כמו שהוא) היו אלו שנתנו לו תובנות וכיוונים לגבי כללי 'עשה' ו 'אל תעשה'. כדאי לכן לבדוק האם קואליציה עם האמא לגבי תפנית היא עניין מעשי. כיוון אחר, שמצריך תקציב זעום, זה להרשם יחד לסדנת זוגיות או תקשורת בינאישית באחד מהמכללות שבאזורכם. אחרון חביב זה תחום הספרות הפסיכולוגית לעזרה עצמית, שבטח מכילה משהו שמתאים למצבכם. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה