כמה משך טיפול

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

20/04/2011 | 13:34 | מאת: גילה

שלום, כמה זמן בד"כ טיפול נמשך ליצירת בטחון עצמי. אדם שלילי,ז"א כל הזמן רואה את החצי כוס הריקה ,לכן אני גם מדוכאת טיפה וחרדה,יש לי ריגשי נחיתות.השאלה כמה זמן לדעתך לוקח לאדם לפתח בטחון עצמי בטיפול.פחות או יותר, השערה.

קחי בחשבון שתשובתי לא מתיחסת למצבך הספציפי. כדאי גם לשאול את השאלה הזו בפורום פסיכולוגיה קלינית. כשמדובר במצב נסיבתי (כישלון, פרידה) - ניתן לצפות שכמה חודשים של סיוע מקצועי , משהו בסביבות חצי שנה לערך, יסייעו לשנות את תפיסת העולם כך שמצבי החיים יקבלו התיחסות עניינית ויעילה. במצב שבו העדר הביטחון העצמי הוא תוצר תלוי אישיות (דיכאון קליני), נדרש זמן כפול או יותר, ולפעמים גם התערבות תרופתית. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה