התלבטות. בחיי נישואין

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

01/05/2002 | 20:43 | מאת: רוית

שלום. אני בת 29 נשואה 4 שנים ואם לבת בת 3. י שלי מערכת מחוץ למסגרת הנישואין כבר שנה וחצי,עם גבר נשוי בן 43. החודש אני ובעלי התחלנו לנסות להכנס להריון... באותו זמן..שאל אולי המאהב.. האם הייתי מתגרשת מבעלי ומתחתנת איתו? ועושה איתו ילד.. העיתוי זה הצד החזר שלו... בקיצור.. באחד הלילות..כשדיברתי עם בעלי הוא התלונן על כך שיחסינו לא טובים כבעבר.. והוא לא בטוח שהוא אוהב אותי. נפגעתי נורא.. אבל אח"כ התחלתי לחשוב על זה.. והבנתי שאני לא אוהבת אותו... איכפת לי ממנו..אבל לא אוהבת אותו... בקיצור.. אני כל כך מתלבטת..בעיקר בגלל הילדה.. ומה זה יעשה לה.. מצד שני.. אני חושבת שהנישואין שלי לא יחזיקו עוד הרבה שנים. מה כדאי לעשות.? עלי לציין שאני נורא נורא מתפתה כן לעשות את הצעד הזה... של לעזוב את הבית מה היים עושים.? מה אתם ממליצים?

שלום רב, אנא העבירי את השאלה לפורום לתמיכה הדדית. אני יכול במסגרת הזו להתיחס לדברים עקרוניים, ולא ברמת עיצה אישית: עניין ראשון: הצורך שלך בריגוש נראה לי טוב וראוי. זהו צורך בסיסי, שטוב כי את מתעקשת להשיגו. מדוע זה לא מסתדר במסגרת הזוגית - זו שאלה אחרת. עניין שני: חיים כפולים תמיד יכולים לבוא לרגע משברי, שבו המחיר של הפיצוץ יעלה בהרבה על הרווח של הריגוש. עניין שלישי: גרושין ואופצייה של חיים מאושרים עבורך - הנם תהליך שיש בו אופצייה לבעיות לילדים; חיים במסגרת משפחתית בלי אושר עבורך - הנם תהליך שיש בו סיכון עוד יותר גדול לילדים. ואחרון חביב: השאלות שהפנית יכולות להעלות דברים מעניינים בפורום ההדדי, אבל אני מסופק אם זה מה שיסייע לך. יעוץ מקצועי יאפשר עיבוד נכון של הדברים עד ליכולת שלך להפיק משהו פרקטי עבורך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה