שינוי קיצוניות בהתנהגות בן הזוג

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

26/02/2011 | 10:27 | מאת: שואלת

שלום, רציתי לדעת האם כשגבר בן 38 נשוי עם שני ילדים קטנים (אחת עדיין תינוקת) והאשה עומדת ללדת בקרוב כאשר לא היו אירועים טראומטיים בקשר כגון מריבה או בגידה וכו' אלא עקב שינוי שהגבר ביצע בחייו התעסוקתיים לפתע החל להתנהג מוזר, החל לעשן לאחד שחדל מלעשות כן מספר שנים, החל לבקר אצל חבריו הרווקים בתל אביב לעתים קרובות ואף ללון אצלהם. עבר להתגורר בסלון ואינו מוכן לישון ליד אשתו, מעוניין לצאת לטיולים בטבע עם חבר וטוען שלא טוב לו ורע לו. כמו כן הוא לא רוצה לבצע שינוי דרמטי עד לאחר הלידה, כך עולה מהסימנים כגון 'נדבר אחרי שתלדי' או במידה ונתגרש לא אקפח אותך (כלכלית) ו'לא אתן לך לרעוב (בגלל הילדות). ניסיתי לבקש תשובות ברורות אך הוא לא מעוניין לתת תשובות ברורות ומנסה לדעתי להעביר את הזמן עד ללידה. השאלה כיצד הכי חכם שאפעל בסיטואציה מעין זאת. השכל אומר שאין מה למהר ולעומתו הרגש רוצה תשובות ברורות יותר והחלטיות יות כי זה קשה לחיות בחשכה. אודה לעצה בעניין...

26/02/2011 | 10:35 | מאת: שואלת

תודה רבה

אכן את נוהגת בתבונה, אין זה הזמן ללחוץ, יש להניח שבעלך נימצא במקום של בלבול ואולי עוברים עליו תהליכים קשים. אכן מגיע לך הסבר והבהרה, אך הוא מצהיר שאינננו מתכון לעשותת שינויים במשפחה. הייתי מציעה לו לקבל עזרה לעבור את המשבר . אין ספק שהסבלנות שלך חששובה כאן.

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה