שינוי פתאומי בחיים

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

23/02/2011 | 11:09 | מאת: ענבל

שלום, אני בשנות השלושים לחיי. נשואה. בעלי בגילי. שני ילדים, הריון שלישי (בסופו). כל שלושת ההריונות מתוכננים ומתואמים על הבעל. לאחרונה עקב שינוי מקצועי של הבעל, עזב עבודה ארוכת שנים ומסודרת והחל לפרוק עול, חיפוש עצמי, רוחניות, רצון לטיולים בטבע (עם חבר ולא איתי). לפתע טוען שההריון הנוכחי לא היה על דעתו וש"עשיתי לו קטע" עם ההריון, שבמשך מספר שנים הוא "נחנק" על ידי ועל ידי המסגרת המשפחתית, קשה לו עם תינוקות, וכו' וכו' דברים שהיו לי קשים מנשוא לשמוע אותם, הלב שלי נקרע. תמיד חשבתי שאנחנו זוג טוב, אוהב, על אף שהיו לו טענות כלפי בעניין סדר, ניקיון וכאלה דברים. לפתע הכל צף לו כמו ביוב שעלה על גדותיו.הוא מעדיף לישון בסלון. לא לצאת עמי לשום מקום. השאלה אם מדובר בסיום הנישואין שלנו? הוא לא רוצה לתת תשובה עד לאחר הלידה, אך אני סקרנית ומתוחה. תודה מראש.

לא כדאי להמתין בדריכות לדבריו אלא ליזום 'שיחות לתוך הלילה' ולשוחח כידידים. הנה כיוון אפשרי: הרבה פעמים קורה שהשילוב של אי מימוש פנטסיות מיניות יחד עם מסלול חיים תובעני (פרנסה, ילדים...) מביא גברים להרמת ידיים. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה