לחץ מבחוץ על הזוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות חברה ותעסוקה

20/02/2011 | 17:14 | מאת: הדר

שלום, שמי הדר אני בת 25 והחבר שלי ואני בזוגיות כבר 9 חודשים. עבור שנינו זוהי זוגיות משמעותית, ושונה מכל מערכת יחסים שהייתה לנו עד עכשיו. החברים שלנו מתחתנים ועוברים לגור יחד והרבה רומזים לנו מה איתנו, ואם אנחנו מתכננים לעבור לגור יחד. לפני כמה זמן חבר שלי אמר לי שהוא לא בטוח אם זה זה או לא (בהקשר למע' היחסים), אבל שטוב לו איתי והוא לא הולך לשום מקום. עבר זמן מאז השיחה והיחסים שלנו מתחזקים ואנחנו מאוד אוהבים. אבל גם אני הרבה פעמים לא בטוחה שזה זה או לא. אבל בגלל כל החברים שלנו, זה מעלה מחשבות. אני גם לא בטוחה שאני מוכנה עדיין לעבור לגור יחד, ואפילו לחשוב על חתונה זה מלחיץ. זה מלחיץ גם אותו ואני נמנעת מלדבר על זה בכלל. אבל האם להתעלם מכל מה שקורה סביבנו ולא לדבר על זה, זה הדבר הנכון?

את שואלת: אבל האם להתעלם מכל מה שקורה סביבנו ולא לדבר על זה, זה הדבר הנכון? ובשאלתך את בעצם כורכת דבר עם עוד דבר, למרות שלא הגענו לפסח... האם להתעלם? - ממש כן. סביר להיות מושפע מטרנד אופנתי או לחץ חברתי שממריץ לראות מופע זה או אחר, אבל לא סביר להזמין את הרב כי נדמה לך שהאחרים כבר היו במופע הזה וכעת הגיע תורך. האם לא לדבר על זה? - ממש לא. כלומר כן לדבר (מינוס ומינוס זה פלוס...). ולא להתבייש לאמר שאת עוד לא מוכנה, ובטח לא להתבאס אם הוא יאמר שעדיין אינו מוכן. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהלי פורום זוגיות חברה ותעסוקה